Skip to main content

Καλαφάτης: Ανυπαρξία έργου από τον Μπουτάρη

Βολές κατά του αντιπάλου του για το δήμο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη εξαπέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος Σταύρος Καλαφάτης, κάνοντας λόγο για ανυπαρξία έργου.

Βολές κατά του αντιπάλου του για το δήμο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη εξαπέλυσε ο υποψήφιος με τη ΝΔ δήμαρχος Σταύρος Καλαφάτης, κάνοντας λόγο για ανυπαρξία έργου.

Ο κ. Καλαφάτης, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, υποστήριξε ότι ο κ. Μπουτάρης «είναι μάλλον απολογούμενος για την ανυπαρξία έργου», προσθέτοντας ότι «δεν είχε την τεχνοκρατική επάρκεια» για να ανταποκριθεί στο ρόλο του.

«Είναι μηδενική η παραγωγή ουσιαστικού έργου στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Έχω προκαλέσει τον κ. Μπουτάρη, να μου υποδείξει 2-3 έργα που έγιναν με πρωτοβουλία και σχέδιο της δικής του δημοτικής αρχής τα τελευταία τριάμισι χρόνια. Δεν έχω λάβει απάντηση», σημείωσε.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Εντάξει» τόνισε ότι «Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο το κέντρο της πόλης, όπου υπάρχουν οδοί, πάνω από την Εγνατία, σαν την Κασσάνδρου, τη Φιλίππου, που δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις με ασφάλεια το βράδυ», υπογραμμίζοντας ότι «Θεσσαλονίκη είναι και η Τούμπα, το Χαριλάου, η Μπότσαρη, η Αγία Μαρίνα, η Ξηροκρήνη, η Άνω Πόλη, όλες οι γειτονιές που έχουν μαραζώσει».

«Η Θεσσαλονίκη, είναι μια πόλη με έντονα μητροπολιτικά χαρακτηριστικά», επεσήμανε ο κ. Καλαφάτης, σημειώνοντας ότι«ζητήματα όπως αυτό της καθαριότητας και των συγκοινωνιών, δεν περιορίζονται στα στενά όρια του Δήμου. Φυσικά και πρέπει να υπάρξει μητροπολιτική διάσταση στην πόλη, είναι σταθερή θέση μου και σκοπεύω να τη διεκδικήσω πολιτικά».

Επιπλέον, ο κ. Καλαφάτης δεσμεύτηκε να δράσει αποτελεσματικά ως δήμαρχος, ξεκινώντας από την καθαριότητα και το κυκλοφοριακό, προκειμένου, όπως είπε, να γίνει η Θεσσαλονίκη «μια πολιτισμένη πόλη, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες».

Ακόμη, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Εντάξει» υπογράμμισε ότι θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αξιοποίηση αναπτυξιακών εργαλείων όπως το λιμάνι και η ΔΕΘ, «ώστε να κινηθούμε προς το βορρά, πάντα σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης, στους οποίους δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα».

Αναφερόμενος στον χαρακτηρισμό «ανόρεκτος», ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι «το ότι εγκατέλειψα θέση υπουργού εν ενεργεία για να υπηρετήσω την πόλη μου, κάτι δείχνει. Όπως το ότι φτιάξαμε μια ομάδα υποψηφίων συμβούλων νέα πρόσωπα που δεν είχαν προηγούμενη συμμετοχή σε θέση εξουσίας. Μπαίνω δυνατά σε έναν αγώνα, με μια νέα ομάδα, ακούω τι θέλει η κοινωνία και ανταποκρίνομαι σ' αυτό. Απαντάμε με πράξεις».