Skip to main content

Καλαφάτης από Τύμβο Καστά: Η κληρονομιά της Μακεδονίας ήταν και είναι ελληνική

Ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης υπογράμμισε πως «είναι ευχάριστο να βλέπει κανείς τις εργασίες στον Τύμβο Καστά να προχωρούν».

«Οι Μακεδόνες -και όχι μόνο- αναμένουμε την ώρα που και αυτό το μνημείο θα είναι -όπως και οι Τάφοι στη Βεργίνα- προσβάσιμο σε όλους και θα θυμίζει παντού ότι η κληρονομιά της Μακεδονίας ήταν και είναι ελληνική. Ξέρουμε, όμως, ότι οι αρχαιολογικές εργασίες απαιτούν χρόνο. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη  στηρίζει την επιστημονική ομάδα που λειτουργεί μεθοδικά ώστε να φθάσει στην ολοκλήρωση των εργασιών», τόνισε σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί από τον Τύμβο Καστά, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στην περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε πως «είναι ευχάριστο να βλέπει κανείς τις εργασίες στον Τύμβο Καστά να προχωρούν. Αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι χωματουργικές εργασίες και αναμένεται να ολοκληρωθούν το Νοέμβριο. Στο μεταξύ εκπονήθηκε σειρά μελετών οι οποίες θα εισαχθούν στο ΚΑΣ μέσα στον Αύγουστο. Του χρόνου τέτοια εποχή, ο Τύμβος  αναμένεται να είναι επισκέψιμος για ορισμένες ομάδες».

Το πρόγραμμα του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) περιλαμβάνει επίσκεψη στη διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Σερρών και την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών και συσκέψεις με εκπροσώπους της περιφερειακής και τοπικής Αυτοδιοίκησης και παραγωγικούς φορείς της περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Ο κ. Καλαφάτης θα επισκεφθεί ακόμη, το δημοτικό σχολείο Βαμβακόφυτου και τις Κατασκηνώσεις Σιδηροκάστρου και θα ξεναγηθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριο. Το πρόγραμμα της επίσκεψης θα κλείσει με επίσκεψη στο Τελωνείο Προμαχώνα.