Skip to main content

Καλαφάτης: Από το ναρκοπέδιο της αβεβαιότητας σε ασφαλές έδαφος

«Στη ΔΕΘ χαράσσουμε την αρχή μιας νέας περιόδου ανάκαμψης της οικονομίας και ανάτασης της κοινωνίας μας» τονίζει ο Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ.

«Η Κυβέρνηση άλλαξε το μείγμα της οικονομικής πολιτικής και αναπτύσσει πρωτόγνωρη ταχύτητα. Περνούμε από την αύξηση στη μείωση των φόρων και των εισφορών, από την υπονόμευση στην προσέλκυση επενδύσεων, από τα capital controls στην ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων, από τη γραφειοκρατία στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Περνούμε, από την επαιτεία στη δημιουργία νέου πλούτου, από την αναξιοπιστία στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών, από το ναρκοπέδιο της αβεβαιότητας σε ασφαλές έδαφος», τονίζει ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Finance & Markets Voice.

Όπως εξηγεί ο κ. Καλαφάτης με αφορμή το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων «ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουδέποτε μίλησε για μείωση του στόχου στον προϋπολογισμό του 2020. Και μην προσποιούνται πως δεν αντιλαμβάνονται τη συγκυρία που δημιουργεί ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ- Κίνας, το ενδεχόμενο άτακτου Brexit, οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία και ο κίνδυνος ύφεσης στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση, πάντως, έθεσε το θέμα και σπεύδει στην προώθηση της μεταρρυθμιστικής στρατηγικής μας για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της χώρας και να κερδίσουμε το στοίχημα το ταχύτερο δυνατό».

Αναφερόμενος στην αλλαγή του εκλογικού νόμου ο κ. Καλαφάτης επισημαίνει ότι «επιβάλλεται να καταργηθεί η απλή αναλογική διότι οδηγεί σε ακυβερνησία και πολιτική αστάθεια με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα μας» ενώ για τη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι «σηματοδοτεί την αφετηρία για την επιστροφή στο μέλλον».