Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020
x

ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ: ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΟΔΙΑΝΟ

Τώρα που το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε τη διαδικασία, ο δήμος, αντί να βγει μπροστάρης και να διεκδικήσει έλαμψε δια της απουσίας του, σχολίασε ο κ. Καλαφάτης

Την πλήρη απουσία της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονικης και προσωπικά του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη από τη διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ για τη διάθεση σε ιδιώτη της Αγοράς Μοδιάνο, καταγγέλλει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Σε δήλωσή του κατηγορεί τον κ. Μπουτάρη για μεγαλοστομίες, σχετικά με την υπόθεση της Αγοράς Μοδιάνο.

«Ένα εμβληματικό κτίριο της Θεσσαλονίκης, η Αγορά Μοδιάνο, καταλήγει σε χέρια ιδιωτών, μετά τις ενέργειες του ΤΑΙΠΕΔ. Δε θα είχαμε κανένα πρόβλημα με την προσπάθεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αν δεν εμπλέκονταν –και σε αυτό το θέμα- ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Για άλλη μία φορά, η διοίκηση του δήμου αποδεικνύεται πως είναι ακριβή στα πίτουρα και φθηνή στο αλεύρι. Προτιμά τις μεγαλοστομίες, από το ουσιαστικό έργο» αναφέρει ο κ. Καλαφάτης και προσθέτει:

»Και στην περίπτωση της Αγοράς Μοδιάνο μάθαμε από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, στις 5 Μαΐου 2016, ότι ενδιαφέρονταν να διεκδικήσει το κτίριο, μαζί με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, με την προϋπόθεση να αναλάβει τη χρηματοδότηση το ΕΕΘ και να προωθηθεί, στο ίδιο πλάνο, η μελέτη των Λουλουδάδικων. Δηλαδή, όπως πάντα, με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο. Από τότε, ακολούθησε σιγή ασυρμάτου. Το θέμα “έπαιξε” στα ΜΜΕ και τα social media, αλλά ποτέ δεν διεκδικήθηκε ούτε τούβλο από τη στοά.

»Τώρα που το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε τη διαδικασία, ο δήμος, αντί να βγει μπροστάρης και να διεκδικήσει, όπως έλεγε λίγους μήνες πριν, έλαμψε δια της απουσίας του. Σε ένα τέτοιο θέμα, που αφορά την οικονομία της πόλης, η σιωπή του ήταν εκκωφαντική. Μας συνηθίζει, άλλωστε, να πρωταγωνιστεί μόνον σε ότι γίνεται viral στα social media».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ