Skip to main content

Καλαφάτης: Δεν παραγράφονται τα εγκλήματα σε βάρος του λαού

Ο κ. Καλαφάτης υπογραμμίζει ταυτόχρονα τις οδυνηρές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής, στην οικονομία και την κοινωνία, την υγεία και την Παιδεία.

Δεν παραγράφονται και δεν διαγράφονται από τη μνήμη των Ελλήνων τα εγκλήματα που διέπραξε η κυβέρνηση σε βάρος του λαού και του τόπου, υπογραμμίζει ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας με ανάρτησή του στο Facebook, αναφερόμενος αναφερόμενος όπως λέει, «πρωτίστως, στο έγκλημα του 2015 που στοίχισε πάνω από 100 δις στη χώρα, στον κυνισμό και την αναλγησία που επέδειξαν κατά τη μαύρη νύχτα στο Μάτι, αλλά και στον ενδοτισμό που κατέληξε στην επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών».

Ο κ. Καλαφάτης υπογραμμίζει ταυτόχρονα τις οδυνηρές συνέπειες της κυβερνητικής  πολιτικής, στην οικονομία και την κοινωνία, την υγεία, την παιδεία και τη δημόσια ασφάλεια.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Με βαθειά συναίσθηση ευθύνης απέναντι στα άτομα με αναπηρία, η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε πρόταση μομφής στον αμετανόητο υβριστή τους. Ήταν μια πολιτική, θεσμική και ηθική υποχρέωσή μας. Μια κίνηση που στόχο είχε να επαναφέρουμε στο δημόσιο βίο έναν ελάχιστο κώδικα αξιών. Κανένας να μην θεωρεί ότι όλα μπορεί να γίνονται και όλα να λέγονται, να μην πιστεύει ότι μπορεί να παρανομεί, να βρίζει και να συκοφαντεί χωρίς συνέπειες, να μην νομίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιεί την εξουσία σαν απυρόβλητο φυλάκιο. Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας δεν άντεχε και δεν θέλησε ένα τέτοιο μήνυμα. Επέλεξε να ταυτιστεί και να ταυτίσει την κυβέρνησή του με την ύβρη, τη χυδαιότητα, τη συκοφαντία. Με όλα όσα εκθέτουν, απαξιώνουν και ντροπιάζουν την πολιτική. Με όλα όσα απεικονίζουν καθεστωτικές και αυταρχικές αντιλήψεις.  

Μετατρέποντας την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, σε πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας δίνει στους Έλληνες τη δυνατότητα να διαπιστώσουν άλλη μια φορά πως δεν έχουν να περιμένουν τίποτε από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να αναλογιστούν πως πληρώσαμε ακριβά τις αυταπάτες, το θράσος, τον κυνισμό, τα ψέματά του. Θα έχει ταυτόχρονα την ευκαιρία να συνειδητοποιήσει πως δεν παραγράφονται και δεν διαγράφονται από τη μνήμη τους τα εγκλήματα σε βάρος του λαού και του τόπου. Δεν παραγράφεται το έγκλημα του 2015 που στοίχισε πάνω από 100 δις στη χώρα. Ούτε ο κυνισμός και η αναλγησία που επέδειξαν κατά τη μαύρη νύχτα στο Μάτι, όταν καίγονταν 100 άνθρωποι κι αυτοί έστηναν  επικοινωνιακή παράσταση, προσποιούνταν πως δεν ήξεραν για νεκρούς και αποδείκνυαν πως δεν έχουν το Θεό τους. Ούτε ο ενδοτισμός που κατέληξε στην επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, όταν δέχτηκαν όλα όσα απέκρουαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και παραχώρησαν στους Σλάβους «μακεδονική» ταυτότητα.

Πέρα από τα εγκλήματα αυτά, οι πολίτες βιώνουν και πληρώνουν ακριβά. Την επιβολή 29 νέων φόρων. Την περικοπή όλων των νέων συντάξεων. Το τσεκούρωμα βασικών κοινωνικών επιδομάτων, όπως το ΕΚΑΣ, το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, το πολυτεκνικό επίδομα. Τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Την παράλυση των δημόσιων νοσοκομείων. Την υποβάθμιση της Παιδείας και τη μετατροπή των Πανεπιστημίων σε άσυλα ανομίας. Την ασυδοσία των παρανόμων που μετέτρεψαν σε γκέτο ολόκληρες γειτονιές. Και κάτι ακόμη: Οι πολίτες δεν ξεχνούν και δεν συγχωρούν: Τις παρεμβάσεις, αλλά και τις επιθέσεις στη Δικαιοσύνη. Το διασυρμό δημοκρατικών θεσμών. Την πριμοδότηση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής με τοποθετήσεις που εμφανίζουν σαν πολιτική την ποινική δίωξή της. Τη διασπάθιση των πόρων για τους πρόσφυγες, τα πανωπροίκια στους εργολάβους, τις διαπλοκές της παρέας του Μαξίμου, τις αλληλοκατηγορίες πρώην υπουργών».