Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021
x

ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ: ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Η ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρου Καλαφάτη στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Στις τρεις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, στην κλιματική αλλαγή, στο μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα και στην Τουρκική προκλητικότητα, αναφέρθηκε στην ομιλία του στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.

Όσον αφορά στην κλιματική αλλαγή τόνισε χαρακτηριστικά, «Βιώνουμε, ήδη, κάποιες από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και δεν έχουμε περιθώρια ούτε για πλεόνασμα λόγων ούτε για έλλειμμα έργων. Η Νέα Δημοκρατία παίρνει στα χέρια της την πράσινη ανάπτυξη και διαμορφώνει εθνική στρατηγική για το περιβάλλον, την ενέργεια και το κλίμα. Εργαζόμαστε για να κάνουμε πιο πράσινες, πιο καθαρές, πιο φωτεινές τις πόλεις και τα χωριά μας. Η απόφαση είναι δεδομένη και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο».

Αναφορικά με το μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα ο κ. Καλαφάτης σημείωσε «Ξέρουμε όλοι ότι πρόκειται για πρόβλημα παγκόσμιας και ιδίως ευρωπαϊκής διάστασης. Ξέρουμε ότι καμιά χώρα δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνη και η Ελλάδα έχει φτάσει στα όριά της. Ξέρουμε τις ανθρωπιστικές διαστάσεις του, αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ούτε τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, ούτε τα ζητήματα δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας. Αλλάξαμε πολιτική και απαιτούμε από τους εταίρους μας υπευθυνότητα και αλληλεγγύη. Δεν μπορεί κάποιοι να επωφελούνται των κοινών πλεονεκτημάτων της Ένωσης και κάποιοι να σηκώνουν μόνοι το βάρος των κοινών προβλημάτων».

Όσον αφορά την Τουρκική προκλητικότητα ο κ. Καλαφάτης ανέφερε χαρακτηριστικά «Για μια ακόμη φορά οι Έλληνες αντιμετωπίζουμε σοβαρές εξ ανατολών προκλήσεις. Η γειτονική Τουρκία εκβιάζει με το μεταναστευτικό και προκαλεί στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο. Διευρύνει διαρκώς τις διεκδικήσεις της και επιχειρεί τετελεσμένα σε βάρος  των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Τα σύννεφα πυκνώνουν και οι κίνδυνοι ατυχήματος αυξάνονται. Χρειαζόμαστε, λοιπόν,  σύνεση και τόλμη. Χρειάζεται να ξέρουν οι γείτονές μας πως είμαστε αποφασισμένοι να κρατήσουμε αλώβητα τα δίκαιά μας. Χρειάζεται να ξέρουν όλοι -μέσα και έξω από τη χώρα-ότι συστάσεις για υποχωρήσεις δεν γίνονται δεκτές».

Αναφερόμενος στους πέντε πρώτους μήνες της διακυβέρνησης ο κ. Καλαφάτης τόνισε «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε ετοιμότητα και αποφασιστικότητα. Η Κυβέρνηση ανέπτυξε πρωτόγνωρους ρυθμούς. Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα διακρίνεται για τη συνεπή και συνετή παρουσία της εντός και εκτός της Βουλής. Μόλις πέντε μήνες από τότε, η χώρα ανακτά την αξιοπιστία της και την εμπιστοσύνη των αγορών.  Το κλίμα στην Οικονομία αλλάζει. Τα επιτόκια δανεισμού καταγράφουν ιστορικά χαμηλά.

Οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές μειώνονται. Τα σχέδια επενδύσεων που κρατούνταν στα συρτάρια μπαίνουν ξανά στο τραπέζι. Την ίδια στιγμή, το κράτος μπαίνει επιτέλους στην ψηφιακή εποχή. Οι νέες τεχνολογίες γίνονται σύμμαχος της διοίκησης στην εξυπηρέτηση του πολίτη. Η ασφάλεια των πολιτών θωρακίζεται και τα Πανεπιστήμια επιστρέφονται στους φοιτητές τους. Οι Έλληνες ανακτούμε σταδιακά τις προσδοκίες και την αισιοδοξία, που χάσαμε. Η επιστροφή στο μέλλον ξεκίνησε» επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στο κοινοβουλευτικό έργο ο κ. Καλαφάτης τόνισε χαρακτηριστικά «Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όλοι μαζί, βάζουμε πλάτη για της Ελλάδα που θέλουμε και μπορούμε να χτίσουμε. Και θέλω να σας πω ότι είμαστε περήφανοι γι΄ αυτό. Θέλω, προπάντων, ως Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, να σας εκμυστηρευτώ μια κοινή φιλοδοξία. Φιλοδοξούμε να είμαστε η καλύτερη Κοινοβουλευτική Ομάδα της μεταπολιτευτικής περιόδου. Φιλοδοξούμε να είμαστε στήριγμα και φωνή μιας κυβέρνησης που θέλει –και μπορεί- να πάει την Πατρίδα μας στο μέλλον. Φιλοδοξούμε να είμαστε εγγύηση συνέπειας και προσήλωσης στο όραμά μας για την Ελλάδα του μέλλοντος».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ