Skip to main content

Καλαφάτης: Δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση για τη Θεσσαλονίκη

Τι είπε ο βουλευτής της Α' Θεσσαλονίκης για το τοπικό lock down αλλά και τις εικόνες συγχωτισμού στον Άγιο Δημήτριο την προηγούμενη εβδομάδα.

«Αυτό που μπαίνει μπροστά είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Από τη στιγμή που τα δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχει ένας αυξημένος κίνδυνος στη Θεσσαλονίκη, έπρεπε να ληφθεί αυτή η γενναία, δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση», τόνισε αναφορικά με την εφαρμογή «τοπικού lockdown» που αποφασίστηκε στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στον ΘΕΜΑ FM 104,6.

«Προχωράμε», πρόσθεσε «σε πολύ αυστηρούς περιορισμούς για τη Θεσσαλονίκη διότι αυτό απαιτούν οι περιστάσεις. Στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης υπάρχει μια διαδικασία που αφορά αρχικά τη λήψη των μέτρων, βάσει επιστημονικών δεδομένων, την εφαρμογή τους, την ενσυνείδητη υιοθέτησή τους από την κοινωνία και την αξιολόγηση τους, όπου διαπιστώνεται η αποτελεσματικότητά τους. Στη Θεσσαλονίκη, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει αναγκαιότητα να πάμε σε ακόμη πιο αυστηρούς περιορισμούς οι οποίοι πραγματικά δυσκολεύουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης, αλλά είναι απαραίτητοι για την προστασία της δημόσιας υγείας για να σωθούν ζωές».

«Αντιλαμβάνομαι τους προβληματισμούς και τις δυσκολίες των ανθρώπων που πλήττονται από τους περιορισμούς, αλλά κοινός και πρώτος στόχος όλων είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Πρέπει να σώσουμε ζωές. Στη φάση αυτή που θα περάσουμε τις επόμενες μέρες θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι. Η Πολιτεία κάνει το καθήκον της διαθέτοντας επιπλέον 2,3 δις ευρώ για μέτρα στήριξης των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων. Και βεβαίως, υπάρχει πάντα η ευελιξία -εφόσον χρειασθεί-, να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση σε συγκεκριμένους κλάδους. Το λιανικό εμπόριο και η εστίαση είναι οι κλάδοι που πλήττονται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στην πόλη. Όπου υπάρχει ανάγκη η Κυβέρνηση θα στέρξει να την καλύψει στο μέτρο του δυνατού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έχουν αποδείξει καταρχάς ότι μπορούμε ν΄ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες και πιστεύω ότι και σ΄αυτή την δύσκολη κατάσταση θα δείξουμε τον καλό μας χαρακτήρα. Ο αγώνας θα είναι συνεχής», είπε.

Αναφερόμενος στο σύστημα υγείας ο κ Καλαφάτης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη εικόνα για τον βαθμό δυσκολίας ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη. Και λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην κλιμακούμενη πίεση που υπάρχει όσον αφορά στα νοσοκομεία, τα κέντρα αναφοράς Covid και τις Μ.Ε.Θ. Διότι η Θεσσαλονίκη δεν έχει να καλύψει μόνο τους κατοίκους της πόλης αλλά δέχεται περιστατικά από την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας».

Απαντώντας σε ερώτηση για τον πρόσφατο συγχρωτισμό πολιτών στον Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου, ο κ. Καλαφάτης αφού τόνισε ότι όλοι είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στον νόμο, επισήμανε ότι γενικά στους χώρους λατρείας οι πιστοί κατόπιν οδηγιών και από την ίδια την Εκκλησία, ήταν υποδειγματικοί. «Υπήρξαν όμως κάποιες εικόνες που ξεπερνούσαν τους κανόνες και προκάλεσαν. Όλοι πρέπει να είμαστε συνεπείς. Υπάρχει τρόπος ατομικά να δείξουμε την πίστη μας χωρίς να θέσουμε σε διακινδύνευση τον εαυτό μας αλλά και την υγεία των άλλων. Είμαστε εδώ να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες όλοι μαζί», τόνισε.