Skip to main content

Καλαφάτης: Έχουμε κερδίσει στο πρώτο ημίχρονο, ας μην βάλουμε αυτογκόλ

«Όσο πιο σύντομα τελειώσει η υγειονομική κρίση, όσο πιο αλώβητοι βγούμε σε επίπεδο δημόσιας υγείας, τόσο πιο γρήγορα θα ανακάμψουμε», είπε.

«Ο αγώνας συνεχίζεται τόσο στο υγειονομικό, όσο και στο οικονομικό μέτωπο. Τα μέτρα στήριξης της οικονομίας φθάνουν τα 24 δις ευρώ, 14 δις δημοσιονομικού χαρακτήρα και άλλα 10 δις για την ενίσχυση της ρευστότητας. Έτσι ώστε να αντέξουμε τώρα και μην γονατίσουμε την επόμενη ημέρα», τόνισε ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.

«Τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται καθημερινά συμπληρώνονται, βελτιώνονται, καλύπτονται ολοένα και περισσότερες ανάγκες. Με στόχο να καλύψουν όσους πλήττονται και να κρατήσουν ζωντανή την οικονομία για την επόμενη ημέρα που θα είναι πολύ δύσκολη. Για να μπορέσει να υπάρξει ανάκαμψη όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, το ταχύτερο δυνατό», είπε.

«Όσο πιο σύντομα τελειώσει η υγειονομική κρίση, όσο πιο αλώβητοι βγούμε σε επίπεδο δημόσιας υγείας, τόσο πιο γρήγορα θα ανακάμψουμε οικονομικά» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Για τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει σχετικά με τη χαλάρωση των μέτρων, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. σημείωσε ότι αυτή θα είναι αργή και μακρόσυρτη. «Και σε αυτή την περίπτωση, όπως μέχρι τώρα- αυτό αποτελεί και δόγμα της Κυβέρνησης- θα ακούσουμε τις απόψεις των ειδικών. Υπάρχουν συνεχείς συσκέψεις των αρμοδίων Υπουργών και του Πρωθυπουργού με τους ειδικούς με σκοπό την διαρκή εκτίμηση της κατάστασης και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων, την κατάλληλη χρονική στιγμή. Η αποκλιμάκωση τη σημερινή επώδυνη κατάσταση θα γίνει συντεταγμένα με τρόπο που να διασφαλίζει τη δημόσια υγεία», είπε.

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας Ι.Χ. αυτοκινήτων κατά το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα ο κ. Καλαφάτης σημείωσε ότι ο σχεδιασμός διαμορφώνεται ανάλογα με τα στοιχεία και τα δεδομένα που υπάρχουν. «Σε κάθε περίπτωση λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα. Εδώ βεβαίως υπεισέρχεται και η προσωπική ευθύνη του καθενός. Όπως φαίνεται έχουμε ήδη κερδίσει στο πρώτο ημίχρονο, έχουμε ακόμη ένα. Ας μη βάλουμε αυτογκόλ. Ας μην εφησυχάσουμε».