Skip to main content

Καλαφάτης: Έμφαση στην ασφάλεια - Θα καταργήσουμε το άσυλο

«Οι νομοθετικές αλλαγές που αφορούν την ασφάλεια στέλνουν μηνύματα σε αυτούς που λειτουργούν με μπαχαλίστικες λογικές», επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ως κορυφαίο θέμα της προεκλογικής ατζέντας, αλλά και ένα από τα πρώτα ζητήματα που πρέπει να δει η επόμενη κυβέρνηση, χαρακτήρισε αυτό της ασφάλειας ο βουλευτής της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.

Σε συνάντηση που είχε σήμερα με δημοσιογράφους, ο κ. Καλαφάτης εξήγησε πως με την παρουσία της ΝΔ στην κυβέρνηση «ο κόσμος θα νιώσει την αλλαγή στον τομέα της ασφάλειας», επισημαίνοντας ωστόσο ότι τέτοιες αλλαγές πρέπει να γίνουν με ισχυρή εντολή στην κάλπη.

«Για παράδειγμα, ένα από τα κομμάτια που αφορούν την ασφάλεια είναι η κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια. Θεωρώ ότι είναι μια επιλογή μονόδρομος, που δεν πρέπει να προσδιορίζεται από τον βαθμό αντίδρασης της αντιπολίτευσης. Σε μια ενδεχόμενη συγκυβέρνηση, όμως μπορεί πχ το ΚΙΝΑΛ να έχει μια άλλη άποψη περί ασύλου και να μην προχωρήσει το όλο θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Καλαφάτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι νομοθετικές αλλαγές που αφορούν την ασφάλεια «στέλνουν μηνύματα σε αυτούς που λειτουργούν με μπαχαλίστικες λογικές», ενώ ξεκαθάρισε για το θέμα του ασύλου «ότι ναι μεν πρέπει να υπάρχει πολιτική συζήτηση στα πανεπιστήμια αλλά πρέπει να υπάρχουν και κάποιοι κανόνες».

«Το θέμα της ασφάλειας για μένα είναι κορυφαίο, έχω ασχοληθεί με αυτό τα τελευταία χρόνια και ξέρω από πρώτο χέρι τι γίνεται. Το συμπέρασμα είναι ότι στη Θεσσαλονίκη ο άνθρωπος του μόχθου νιώθει ανασφάλεια και φοβάται», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ανάπτυξη για την πόλη

Ο Σταύρος Καλαφάτης μιλώντας για τις αλλαγές που πρέπει να να γίνουν στη Θεσσαλονίκη ώστε να παρουσιάσει μια αναπυτξιακή προοπτική έκανε λόγο για τρεις πυλώνες: την ανάπτυξη, τη λειτουργία και την οικονομία της πόλης.

Αναφερόμενος στην ανάπτυξη, ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που είναι «μακράν ο μεγαλύτερος πυλώνας ανάπτυξης της πόλης.

Όσον αφορά τη λειτουργία της πόλης, ο βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για σχέδιο συνδυασμένων συγκοινωνιών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και ολοκληρωμένες μελέτες Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Τέλος, αναφορικά με την οικονομία της πόλης σημείωσε ότι πρέπει να στηριχθούν οι επιχειρήσεις της, αλλά και ο τομέας της βιομηχανίας που έχει παρουσιάσει σημαντικές απώλειες στα χρόνια της κρίσης.

ΟΑΣΘ, Πρέσπες και Καραμανλής

Σε ερώτηση για το τι πρέπει να γίνει τελικά με το φλέγον θέμα του ΟΑΣΘ, ο Σταύρος Καλαφάτης επισήμανε ότι πρέπει να ακολουθηθεί πιστά αυτό που αναφέρει η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις αστικές συγκοινωνίες.

Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και την εμπλοκή του ονόματος του Κώστα Καραμανλή από μερίδα του τύπου που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καλαφάτης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «είναι φανερό ότι ο Τσίπρας κάπου πόνεσε», ενώ έκανε σύγκριση του Βουκουρεστίου και των Πρεσπών, λέγοντας ότι «στην πρώτη περίπτωση νιώσαμε υπερηφάνεια και στη δεύτερη ντροπή».

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ο κ. Καλαφάτης είπε πως είναι «πάντα βασικός αρωγός στην προσπάθεια της ΝΔ».