Skip to main content

Καλαφάτης για Novartis: Επιστράτευση κάθε πρόσφορου μέσου για δικαίωση

Όλη η προσπάθειά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν να εμπλέξει πολιτικά πρόσωπα, κρέμασε δέκα ανθρώπους στα μανταλάκια, είπε ο κ. Καλαφάτης.

Από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε τίποτε, δεν υπήρξε καμιά πραγματική μέριμνα να βρεθούν οι πραγματικοί ένοχοι στο σκάνδαλο της Novartis. Αντιθέτως, όλη η προσπάθειά της ήταν να εμπλέξει πολιτικά πρόσωπα, κρέμασε δέκα ανθρώπους στα μανταλάκια, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν. Δ. Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη στην ΕΡΤ1.

Υπογράμμισε ότι, τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να διαστρεβλώσει το κείμενο της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Η.Π.Α., το οποίο ωστόσο δεν κάνει καμιά αναφορά σε πολιτικούς, αλλά σε επαγγελματίες της υγείας, διοικητές νοσοκομείων, εκπροσώπους φαρμακευτικών προϊόντων, που εμπλέκονται σε αθέμιτες και παράνομες πρακτικές της εταιρίας.

Τονίζει, μάλιστα, ότι,  ειδικά μετά την απόφαση των Αρχών των Η.Π.Α., η Κυβέρνηση –σε αντίθεση με την αδράνεια ΣΥΡΙΖΑ-είναι αποφασισμένη να ενεργοποιηθούν όλοι οι μηχανισμοί που έχει στη διάθεσή της η ελληνική Πολιτεία, όπως το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, και να χρησιμοποιηθεί κάθε πρόσφορο μέσο, προκειμένου να υπάρξει δικαίωση του ελληνικού Δημοσίου. Και βεβαίως θα συνεχίσει η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη τη διερεύνηση της σκευωρίας.

Αναφερόμενος στις συνομιλίες του τότε Υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά με τον επιχειρηματία Μιωνή, ο Στ. Καλαφάτης υπογράμμισε ότι, «αν υπήρχε ουσιαστική  αποδοκιμασία από τον κ. Τσίπρα, η μόνη λύση ήταν η διαγραφή και αποπομπή του». Και πρόσθεσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Τσίπρας αντιμετωπίζει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα και προσπαθεί να βρει λύση αποπροσανατολίζοντας, είτε μέσω αντιπερισπασμών, είτε πετώντας τη μπάλα στην κερκίδα. Εδώ έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία που έχουν σοκάρει την κοινή γνώμη.. Όταν το δεξί του χέρι μιλά για «μαγαζί» υπονοώντας το Μαξίμου και για δουλειές από παραμάγαζα, γεννώνται ερωτήματα για σειρά ζητημάτων ηθικού, πολιτικού και οικονομικού περιεχομένου. Ερωτήματα αδυσώπητα προς τον κ. Τσίπρα, ο οποίος με πομφόλυγες προσπαθεί να ξεφύγει. Αν αποδοκίμαζε πραγματικά τις πρακτικές του κ. Παππά, θα τον  είχε διαγράψει και όχι να λέει «να προσέχουμε τις συμπεριφορές μας απέναντι σ΄ ένα αδίστακτο σύστημα εξουσίας όπως η Ν.Δ.». Άλλωστε, το 2016 όταν γίνονταν όλα αυτά, δεν ήταν η Ν.Δ., αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.