Skip to main content

Καλαφάτης για ΣΥΡΙΖΑ:Πολέμιος του ΣΜΑ Ευκαρπίας και τώρα πανηγυρίζει

Ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης κατηγορεί την κυβέρνηση πως όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση, πολέμησε λυσσαλέα την κατασκευή του έργου.

Πυρά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, στο πλαίσιο των εγκαινίων του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Νέας Ευκαρπίας, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «πολέμησε λυσσαλέα» το έργο της κατασκευής του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Καλαφάτης:

«Παραδίδεται, στα τέλη του επόμενου μήνα, στη Νέα Ευκαρπία, με πανηγυρικό τρόπο, ένα έργο που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, πολέμησε λυσσαλέα. Με το πρόσχημα των περιβαλλοντικών επιπτώσεων σιγοντάριζε κάθε "κίνημα συλλογικοτήτων" κατά της δημιουργίας του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, αδιαφορώντας, στην πραγματικότητα, για τη Δημόσια Υγεία, αφού ο σταθμός θα μπορεί να μεταφορτώνει προς τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης 1.100 τόνους απορριμμάτων την ημέρα, ανακουφίζοντας το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Αλήθεια, δεν είναι οι ίδιοι άνθρωποι οι σημερινοί υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που, επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας, η οποία υλοποιούσε το έργο, έβγαιναν στα κάγκελα και στήριζαν, με κάθε τρόπο, όσους στρέφονταν κατά του έργου βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη και τους ευρωπαϊκούς πόρους από τους οποίους χρηματοδοτήθηκε; Βαπτίστηκε και ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ της πρώτης φορά Αριστερής κυβέρνησης και, πλέον, είναι ένα έργο υπέρ του πολίτη»;