Skip to main content

Καλαφάτης: Οι Έλληνες είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας

Ο γγ της ΚΟ της ΝΔ επισημαίνει πως η λύση με την Τουρκία είναι οι διερευνητικές επαφές, ωστόσο θα πρέπει να γίνει με διάλογο και όχι με απειλές.

«Οι Έλληνες είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματά μας» αναφέρει σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. - Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης αφού αναφέρει πως «με την πρόσφατη απόφαση της Δικαιοσύνης για τη Χ.Α. έκλεισε ένας κύκλος που τραυμάτισε τη χώρα», σημειώνει πως «η δίκη αυτή ξεκίνησε από την Κυβέρνηση του  Αντώνη Σαμαρά και ολοκληρώθηκε με Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη», τονίζοντας πως την ίδια στιγμή η προσοχή στρέφεται στα ανατολικά, «όπου ο Ταγίπ Ερντογάν σαν στροβιλιζόμενος Δερβίσης τη μια μιλά για διάλογο και την άλλη επιστρέφει σε νέες και θρασύτατες προκλήσεις».

«Θέλουμε επανάληψη των διερευνητικών επαφών για να λύσουμε τη μόνη διμερή εκκρεμότητα που αφορά στην οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών. Διάλογος, όμως, με απειλές και εκβιασμούς δεν γίνεται. Σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματά μας στη γη και τις θάλασσές μας» τονίζει.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Καλαφάτη:

Με την πρόσφατη απόφαση της Δικαιοσύνης για τη Χ.Α. έκλεισε ένας κύκλος που τραυμάτισε τη χώρα. Μετά την απόφαση των πολιτών στις εκλογές του 2019 να στείλουν εκτός Βουλής το νεοναζιστικό μόρφωμα η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη αποφαίνεται ότι η ηγεσία του λειτουργούσε ως εγκληματική οργάνωση. Και ενισχύει, ακόμη περισσότερο,  το κοινό μήνυμα ότι ο ναζισμός δεν έχει θέση στην Ελλάδα. Είμαστε περήφανοι γιατί η δίκη αυτή ξεκίνησε από την Κυβέρνηση του  Αντώνη Σαμαρά και ολοκληρώθηκε με Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι, άλλωστε, βέβαιο πως αυτό θα γράψει αύριο η πολιτική ιστορία της χώρας. Κρατώντας ταυτόχρονα μια υποσημείωση για εκείνους που σύμπραξαν με τη Χρυσή Αυγή, μέσα και έξω από τη Βουλή.

Την ίδια αυτή στιγμή, η προσοχή μας στρέφεται στα ανατολικά, όπου ο Ταγίπ Ερντογάν σαν στροβιλιζόμενος Δερβίσης τη μια μιλά για διάλογο και την άλλη επιστρέφει σε νέες και θρασύτατες προκλήσεις. Τη μια δεσμεύεται να στείλει πρόσκληση για την επανάληψη των διερευνητικών επαφών και την άλλη βγαίνει σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Αντί για πρόσκληση καταφεύγει σε πρόκληση. Αποδεικνύοντας, ασυνέπεια, αναξιοπιστία, αλλά και περιφρόνηση στην Ε.Ε. που τον καλεί να εγκαταλείψει τις προκλήσεις και να πάρει το δρόμο της διπλωματίας.

Οι Έλληνες επιμένουμε αταλάντευτα στη στρατηγική μας. Θέλουμε επανάληψη των διερευνητικών επαφών για να λύσουμε τη μόνη διμερή εκκρεμότητα που αφορά στην οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών. Διάλογος, όμως, με απειλές και εκβιασμούς δεν γίνεται. Σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματά μας στη γη και τις θάλασσές μας. Το αποδείξαμε πολλές φορές μέχρι σήμερα, θα το αποδείξουμε και τώρα.