Skip to main content

Καλαφάτης: Η κυβέρνηση θωρακίζει την ασφάλεια της Χώρας

Όπως είπε ο βουλευτής της ΝΔ η κυβέρνηση θα πράξει οτιδήποτε χρειασθεί προκειμένου να υπερασπισθεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

«Σήμερα έχουμε μια Κυβέρνηση η οποία κατακεραυνώνει τη συμπεριφορά της Τουρκίας ως προκλητική, παράνομη και επιθετική, θωρακίζει την ασφάλεια της χώρας μας μέσω της διπλωματικής οδού, όπως διαφαίνεται από τη συμφωνία για την ΑΟΖ με την Ιταλία αλλά και την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ και δηλώνει θιασώτης της διεθνούς νομιμότητας και του Διεθνούς Δικαίου, τονίζοντας ότι θα πράξει οτιδήποτε χρειασθεί προκειμένου να υπερασπισθεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.

Σε ό,τι αφορά στην έγκριση της πρότασης για το Ταμείο Ανάκαμψης από την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής ο κ. Καλαφάτης σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 μίλησε για ένα κορυφαίο στοίχημα που καλείται να κερδίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της. Είναι σημαντικό υπογράμμισε, να υπάρξει συμφωνία που θα δίνει ανάσα και δυναμική στις οικονομίες και πρόσθεσε: «Σ΄αυτό το δύσκολο στοίχημα και πάλι η ελληνική Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή έδωσε το στίγμα του με συγκεκριμένες παρεμβάσεις. Τα 32 δις ευρώ που αναλογούν στη χώρα μας, -22 δις σε επιχορηγήσεις και τα υπόλοιπα σε δάνεια- θα είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο στη φαρέτρα της  Κυβέρνησης για να ολοκληρώσει το μεταρρυθμιστικό της έργο και να μεταμορφώσει τη χώρα».

Αναφερόμενος στα σενάρια ανασχηματισμού ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. τόνισε ότι αυτό είναι προνόμιο του Πρωθυπουργού. Υπογράμμισε ότι υπάρχει άριστο κλίμα μεταξύ των μελών της Κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και πρόσθεσε ότι «η Κυβέρνηση έχει ξεκινήσει πριν από 11 μήνες μια διαδρομή με μεταρρυθμιστικό πρόσημο την οποία διατηρεί παρά την κρίση της πανδημίας, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Εάν χρειάζονται κινήσεις διορθωτικού χαρακτήρα, αυτό εναπόκειται στον ίδιο τον Πρωθυπουργό και στον χρόνο που εκείνος θα επιλέξει». Αναφερόμενος στη διαφορά  αντίληψης μεταξύ της Κυβέρνησης Τσίπρα και της  Κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι σήμερα επιδιώκεται διαρκής βελτίωση των αποδόσεων προκειμένου να διασφαλισθούν με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. «Είδαμε την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για 4,5 χρόνια με τις χαοτικού τύπου αντιλήψεις, απ΄ το μεταναστευτικό μέχρι την οικονομία. Ιδίως, μάλιστα με όσα συνέβησαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 και το δημοψήφισμα όνειδος για τη Δημοκρατία μας» ανέφερε ο κ. Καλαφάτης.