Skip to main content

Καλαφάτης: Ύμνος στις έννοιες πατρίδα, πίστη, περηφάνια η 26η Οκτωβρίου

Ο υφυπουργός Εσωτερικών παρέστη σήμερα στην επίσημη έπαρση της ελληνικής σημαίας στο μνημείο Λευκού Πύργου - «Χρόνια Πολλά Θεσσαλονίκη μας», ευχήθηκε.

Στη δοξολογία για την εορτή του πολιούχου Αγίου Δημητρίου και την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό ζυγό, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, παρέστη ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

Σε δήλωσή του ο υφυπουργός τόνισε ότι «για τους Θεσσαλονικείς, για τους Μακεδόνες, για όλους τους Έλληνες, η μέρα αυτή, η μέρα του Αγίου Δημητρίου και της απελευθέρωσής της πόλης μας από τον οθωμανικό ζυγό, είναι ύμνος στις έννοιες Πατρίδα, Πίστη, Περηφάνια. Είναι μέρα συναντίληψης για τα μεγάλα και τα σπουδαία που μας καθοδηγούν στους ίδιους δρόμους, για τους ίδιους στόχους. Μέρα γιορτής, έμπνευσης και ανάτασης. Μέρα που σμίγουν οι φωνές και γίνονται ένα: Η Ελλάδα δεν υποχωρεί και δεν παραχωρεί, ούτε γη, ούτε θάλασσα, ούτε αέρα. Χρόνια Πολλά Θεσσαλονίκη μας, Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους».

Νωρίτερα, ο κ. Καλαφάτης είχε παραστεί στην επίσημη έπαρση της ελληνικής σημαίας στο μνημείο Λευκού Πύργου, όπου ανέφερε ότι «η έπαρση της σημαίας μας σήμερα έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Μας γυρίζει 110 χρόνια πίσω, στην ημέρα όπου η προέλαση του ελληνικού στρατού ανάγκαζε τον οθωμανό πασά να παραδώσει τη Θεσσαλονίκη σε εκείνους που πράγματι ανήκει. Μας γεμίζει ταυτόχρονα με περηφάνια για ό,τι συνοψίζει από το πέρασμα τον αιώνων. Μας εμπνέει πάνω απ΄όλα πίστη στις δυνάμεις και στις δυνατότητες του ελληνισμού ότι ενωμένοι μπορούμε να αποτρέψουμε και αν χρειαστεί να αποκρούσουμε οποιαδήποτε απόπειρα τετελεσμένων σε βάρος της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».