Skip to main content

Καλαφάτης: Υπόλογη η κυβέρνηση για Σκοπιανό και εκχώρηση μνημείων

Ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε «ντουφεκιές στον αέρα» τις απειλές του Πάνου Καμμένου για ανατροπή της κυβέρνησης

«Ντουφεκιές στον αέρα» χαρακτήρισε οι απειλές Καμμένου για ανατροπή της κυβέρνησης ο Σταύρος Καλαφάτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Free Sunday.

Μάλιστα, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε

«Κανένας δεν ξέρει αν ο κ. Ζάεφ θα ολοκληρώσει, μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως επιτάσσει η συμφωνία, τις συνταγματικές τροποποιήσεις που συμφώνησε. Εάν τα καταφέρει, ωστόσο, το πρόβλημα έρχεται σε εμάς. Διότι θα έχουν δημιουργηθεί πολύ σοβαρά τετελεσμένα. Και τότε οι απειλές του κ. Καμμένου θα είναι ντουφεκιές στον αέρα. Άλλωστε, την ώρα που αυτός κοιμάται, ο κ. Τσίπρας - όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπός του -ετοιμάζει αποστασία».

Ο κ. Καλαφάτης επισημαίνει κατόπιν πως, «όπως φαίνεται από τα πρακτικά του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών των Σκοπίων, ο κ. Ζάεφ τους καλεί να συμφωνήσουν τώρα που είναι ο κ. Τσίπρας, διότι αύριο με τον κ. Μητσοτάκη δεν θα έχουν τέτοια ευκαιρία», επαναλαμβάνει ότι η Νέα Δημοκρατία «δεν πρόκειται να κυρώσει τη Συμφωνία, ούτε ως Αντιπολίτευση, ούτε ως Κυβέρνηση» και επισημαίνει: «Πέρα από το σύνθετο όνομα, οι κ. Τσίπρας και Κοτζιάς, κατέληξαν στο παγκοσμίως μοναδικό παράδοξο αλλιώτικα να ονομάζεται το κράτος και αλλιώτικα οι πολίτες του.

Δέχτηκαν να ονομάζονται «Μακεδόνες» που μιλούν τη «μακεδονική γλώσσα». Και αυτό την ίδια ώρα που ο κ. Ντιμιτρόφ - όπως φαίνεται από τα ίδια πρακτικά – αποκαλεί τη γλώσσα τους «σλαβομακεδονικά». Τους έδωσαν δηλαδή παραπάνω από όσα ζητούσαν. Επιπλέον, όμως, ξέχασαν το erga omnes και δέχτηκαν να χρησιμοποιούν οι Σκοπιανοί τον όρο «μακεδονικό» κατά το δοκούν. Δέχτηκαν ακόμη να μπουν τα ελληνικά προϊόντα με μακεδονική επωνυμία στην κρίση διεθνούς ομάδας, να ελεγχθούν τα βιβλία μας για αλυτρωτικές αναφορές από κοινή επιτροπή, αλλά και να δοθούν στα Σκόπια δικαιώματα στην ελληνική ΑΟΖ. Δεν είναι συμφωνία, λοιπόν, αυτή. Είναι το τέρας της Λίμνης».

Αναφερόμενος στην απόφαση Τσακαλώτου με την οποία μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο 10.119 ακίνητα του Δημοσίου, επισημαίνει ότι «στηριζόταν σε απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, που φέρει πρώτη την υπογραφή του κ. Δραγασάκη, ως Προέδρου του οργάνου» και αμφισβητεί τους ισχυρισμούς για αβλεψία των αρμοδίων. Επισημαίνει ότι, από τον Ιούνιο του 2017, συγκροτήθηκε Ομάδα εργασίας για τον εντοπισμό ακινήτων προς αξιοποίηση και διερωτάται: «Τόσο καιρό, όλοι αυτοί τι έκαναν; Μπορούν, για τόσο πολλές περιπτώσεις, να επικαλούνται σαν άλλοθι την ανικανότητα, την ανευθυνότητα, το λάθος; Αρκεί να λένε ότι δεν θα τα πουλήσουν; Και τι θα κάνουν δηλαδή; Θα δίνουν στους δανειστές τα ευρώ από τα παγκάρια των εκκλησιών;».

Επισημαίνει ότι στο Νομό Θεσσαλονίκης εντοπίζονται 1.955 ακίνητα από τα οποία τα 408 στο Δήμο Θεσσαλονίκης και προσθέτει: « Όλα, ωστόσο, είναι κρυμμένα πίσω από τον κωδικό του Κτηματολογίου και η κυβέρνηση αρνείται να τα αποκαλύψει. Από προσωπική έρευνα και άλλες πληροφορίες προκύπτει ότι ανάμεσά τους περιλαμβάνονται ο Λευκός Πύργος, η Ροτόντα, το Αρχαιολογικό και το Βυζαντινό Μουσείο, η Ρωμαϊκή Αγορά (τρία οικόπεδα), ο αρχαιολογικός χώρος στη Γούναρη, τα τείχη, οι Φυλακές Γεντί Κουλέ, το Αλατζά Ιμαρέτ, το Μπέη Χαμάμ, το Αλκαζάρ, το ακίνητο πέριξ του γηπέδου του ΠΑΟΚ, το Καυτανζόγλειο, το κτίριο του Υπ. Μακεδονίας-Θράκης, τα παλιά βυρσοδεψεία, το πάρκο κατά μήκος της Εθν. Αμύνης, η λεωφόρος στη Νέα Παραλία, οι Εκκλησίες της Παναγίας Αχειροποιήτου και των 12 Αποστόλων, αλλά και τα Νοσοκομεία Γεννηματά, Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου».