Τρίτη 4 Αυγούστου 2020
x

ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ: ΥΒΡΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Στην απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί αναφέρθηκε ο Σταύρος Καλαφάτης, τονίζοντας ότι αγγίζει την ψυχή όλων των Ελλήνων.

«Πρόκληση και ύβρη κατά των Χριστιανών όπου γης, απέναντι στην Ευρώπη και στον δυτικό κόσμο» χαρακτήρισε την απόφαση Ερντογάν για την Αγία Σοφία ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104.6, υπογράμμισε ότι το ζήτημα της Αγίας Σοφίας αγγίζει την ψυχή τόσο των Ελλήνων όσο και των απανταχού χριστιανών ενώ πρόσθεσε ότι ο «πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε με έντονο τρόπο την τουρκική απόφαση, επικοινώνησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, ανέλαβε πρωτοβουλίες επικοινωνίας και διαβούλευσης με ομολόγους του, συζήτησε το θέμα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Η κ. Μπακογιάννη, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, έστειλε επιστολή στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης».

«Πέραν της απόλυτης καταδίκης της απόφασης της Τουρκίας από το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών, είναι σημαντικό το γεγονός ότι ζητήθηκε από τον ύπατο εκπρόσωπο της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ, να καταρτισθεί ένας κατάλογος μέτρων για το ενδεχόμενο νέων προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Επιδιώκουμε να σταλεί στην Τουρκία ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Είμαστε θιασώτες του Διεθνούς Δικαίου, έχουμε ισχυρούς συμμάχους και εάν χρειασθεί απαντούμε ακαριαία και αποφασιστικά προκειμένου να υπερασπισθούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», είπε ο κ. Καλαφάτης.

Υπενθύμισε τέλος ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν, «πριν λίγους μήνες όταν επιχείρησε να αιφνιδιάσει την Ελλάδα στον Έβρο, εργαλειοποιώντας τον ανθρώπινο πόνο χιλιάδων μεταναστών, πήρε την απάντηση. Αντί να αιφνιδιάσει, αιφνιδιάστηκε. Και πήρε και το μήνυμα πως η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απαντά ακαριαία και αποφασιστικά όταν διακυβεύονται κυριαρχικά μας δικαιώματα. Εκπέμπουμε μήνυμα αποφασιστικότητας. Είμαστε αποφασισμένοι και δεν είμαστε μόνοι, έχουμε ισχυρούς συμμάχους».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ