Skip to main content

Καλαφάτης: Καταφέραμε σημαντικά πλήγματα στον Μπουτάρη

Μάρτυρας οι παραιτήσεις στελεχών της πλειοψηφίας από την Οικονομική Επιτροπή και από τις θέσεις των αντιδημάρχων, είπε ο επικεφαλής των «Εντάξει»

Απολογισμό της αντιπολιτευτικής δράσης για την περίοδο που ολοκληρώνεται τις προσεχείς ημέρες με τη διακοπή των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου λόγω καλοκαιριού έκανε χθες η παράταξη «Εντάξει» της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Στην ομιλία του ο επικεφαλής της Σταύρος Καλαφάτης εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από το αντιπολιτευτικό έργο που παρήγαγε η παράταξή του το οποίο, όπως είπε, απέφερε σημαντικά πλήγματα στη διοίκηση του δήμου. «Όλους τους τελευταίους μήνες κάναμε σημαντική και ουσιαστική δουλειά. Με συνέπεια και υπευθυνότητα αποφεύγοντας ακρότητες και λαϊκισμούς. Αυτό φαίνεται από τα πλήγματα τα οποία καταφέραμε σε βάρος της διοίκησης. Μάρτυρας είναι οι παραιτήσεις των στελεχών της πλειοψηφίας από την Οικονομική Επιτροπή, οι παραιτήσεις από τις θέσεις των αντιδημάρχων αλλά και το κλίμα εσωστρέφειας το οποίο διαρκώς διογκώνεται στο εσωτερικό της ‘Πρωτοβουλίας’», είπε σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr ο κ. Καλαφάτης. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στάθηκε ιδιαίτερα στα θέματα που αναδείχθηκαν σχετικά με τους διαγωνισμούς στον τομέα της Καθαριότητας λέγοντας ότι «όλα αυτά δεν θα είχαν γίνει γνωστά εάν δεν δρούσαμε εμείς, εάν δεν τα ψάχναμε και δεν τα αποκαλύπταμε. Σήμερα στο δήμο έχουν εγκατασταθεί οι οικονομικοί επιθεωρητές και κάνουν έρευνα για θέματα τα οποία εμείς αναδείξαμε, προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον, τα συμφέροντα των δημοτών». Ο κ. Καλαφάτης παρότρυνε τα μέλη της παράταξής του να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και την ίδια συνέπεια και υπευθυνότητα το αντιπολιτευτικό έργο, ζητώντας ταυτόχρονα να υπάρχει διάρκεια στην προσπάθειά τους καθώς «ο δρόμος ως το 2019 είναι μακρύς, είναι δρόμος αντοχής και θα πρέπει να ακολουθήσουμε ορθή τακτική ώστε να είμαστε εμείς εκείνοι που θα κόψουμε, τότε, πρώτοι το νήμα».

Το λόγο, στη συνέχεια, έλαβαν δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και μη εκλεγμένα μέλη της παράταξης. Ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Μάκης Κυριζίδης είπε ότι «το έργο της αντιπολίτευσης είναι πολύ δύσκολο» και ότι «χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά». Τόνισε πως «έχουμε απέναντί μας ένα σύστημα εξουσίας το οποίο είναι ενωμένο. Μην πιστεύετε ότι επειδή τρώγονται στην ‘Πρωτοβουλία’ θα διαλυθούν κιόλας. Δεν πρόκειται να καταρρεύσουν γιατί τους ενώνει η εξουσία», επισήμανε και συνέστησε να «υπάρξει σκληρότερη αντιπολίτευση και σε όλα τα μέτωπα, από το δημοτικό συμβούλιο ως την τελευταία επιτροπή του δήμου».

Ο δημοτικός σύμβουλος Σωκράτης Δημητριάδης αναφέρθηκε στην έρευνα η οποία γίνεται τις τελευταίες ημέρες στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης αναφορικά με τις παράνομες κτηματογραφήσεις, γνωστή ως «υπόθεση Βόλβης». Ο κ. Δημητριάδης εκτίμησε ότι η διοίκηση του δήμου είναι εκτεθειμένη για τους χειρισμούς τους οποίους έκανε σε αυτή την ιστορία «και αυτό θα αποδειχθεί σύντομα», υπογράμμισε.

Τον λόγο έλαβαν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι (Δημήτρης Κούβελας, Στέφανος Γωγάκος κ.ά.) καθώς και πολλά από τα μη αιρετά μέλη της παράταξης. Στη γενική συνέλευση συμμετείχαν περί τα 45 άτομα, αριθμός αρκετά μικρός, ωστόσο, σε σχέση με τα περίπου 170 μέλη που αριθμεί η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης. Προκειμένου να υπάρξει ενεργοποίηση και των υπολοίπων μελών συμφωνήθηκε οι γενικές συνελεύσεις να γίνονται τακτικότερα, περίπου ανά δίμηνο. Τέλος, αποφασίστηκε η παράταξη να αποκτήσει χαρακτηριστικά Σωματείου, προκειμένου να μπορεί να διοργανώνει εκδηλώσεις και δράσεις τις οποίες δεν μπορεί να κάνει με τη σημερινή μορφή της.

Η γενική συνέλευση έγινε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία όμως, δεν λειτουργούσε ο κλιματισμός καθώς υπήρχε βλάβη στο κεντρικό σύστημα. Το γεγονός σχολίασε με χιούμορ ο κ. Καλαφάτης λέγοντας ότι «ο Μπουτάρης μας κάνει σαμποτάζ».