Skip to main content

Καλαφάτης: Μπαγιάτεψε η εξαγγελία για ανέγερση αποτεφρωτηρίου νεκρών

Ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει» επισήμανε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι το αποτεφρωτήριο νεκρών γίνεται αντικείμενο επικοινωνιακής διαχείρισης.

«Το θέμα του αποτεφρωτηρίου νεκρών γίνεται αντικείμενο επικοινωνιακής διαχείρισης από το δήμαρχο και τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης» τόνισε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής  Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και κατήγγειλε τον τρόπο διαχείρισης του θέματος.

Ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι «η ανέγερση αποτεφρωτηρίου ήταν στην προεκλογική ατζέντα της διοικούσας παράταξης το… 2010!» ενώ συμπλήρωσε πως «εδώ και οκτώ  χρόνια αποτελεί προεκλογική υπόσχεση. Χύθηκαν τόνοι μελάνης για τον  “πρωτοποριακό δήμαρχο”, περάσαν οκτώ χρόνια κι ακόμη θα περιμένουμε να  έχουμε σειρά μελετών και εγκρίσεων που πρέπει να γίνουν, για να  υλοποιηθεί το έργο. Είναι μια μπαγιάτικη εξαγγελία του δημάρχου, που  την ξαναφέρνει στο προσκήνιο. Ή γνώριζε ότι δεν μπορούσε να ανεγερθεί  επειδή υπήρχε το δύσκολο θεσμικό πλαίσιο -άρα κορόιδευε τους πολίτες  της Θεσσαλονίκης- ή επαναφέρει το θέμα για καθαρά επικοινωνιακούς  λόγους».

Υπογράμμισε πως «θα χρειαστούν δυο με τρία χρόνια για τις προεργασίες, τις οποίες, μάλιστα, θα υλοποιήσουν οι υπηρεσίες άλλου Δήμου -κι όχι η  Πολεοδομία του Δήμου Θεσσαλονίκης» και πρόσθεσε ότι το Δημοτικό  Συμβούλιο Θεσσαλονίκης είχε πάρει, στο παρελθόν, απόφαση για τη διάθεση ποσού ύψους 400.000 ευρώ για την αγορά οικοπέδου στη Βιομηχανική  Περιοχή Σίνδου αλλά και έκταση σε άλλο Δήμο, για να κατασκευαστεί το  αποτεφρωτήριο.

«Έτσι, πολύ εύκολα, ο δήμαρχος μπορεί, αργότερα, να επικαλεστεί ότι αυτός είχε τη θέληση αλλά οι υπηρεσίας της  πολεοδομίας άλλου Δήμου δεν έκαναν τη δουλειά τους σωστά. Δεν είναι σωστή αντιμετώπιση για ένα τόσο πολύ σοβαρό κι ευαίσθητο θέμα», κατέληξε.