Skip to main content

Καλαφάτης: Να καταργηθεί ο νόμος του ασύλου με τη σημερινή μορφή

Είναι αδιανόητο τα Πανεπιστήμια να μετατρέπονται σε χώρους διακίνησης ναρκωτικών, επισημαίνει ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει»

Την κατάργηση του νόμου του ασύλου στα Πανεπιστήμιο με τη σημερινή του μορφή ζητά ο Σταύρος Καλαφάτης, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», μετά τη χθεσινή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και την τοποθέτηση του πρύτανη του ΑΠΘ, Περικλή Μήτκα, για την παραβατικότητα στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

«Είναι αδιανόητο τα Πανεπιστήμια να μετατρέπονται σε χώρους διακίνησης ναρκωτικών. Είναι αδιανόητο να μετατρέπονται σε παρασκευαστήρια μολότοφ και ορμητήρια ταραχοποιών. Είναι αδιανόητο να μετατρέπονται σε εστίες ανομίας, ακόμη και βιασμών. Και για όλα αυτά δεν δικαιολογείται καμιά αδράνεια. Ούτε μπορούμε να παριστάνουμε τους σχολιαστές των γεγονότων», τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

Όπως σημείωσε, «οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες. Να εκδώσουμε ψήφισμα ως δημοτικό συμβούλιο, αλλά και να απευθύνουμε διάβημα προς τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη με ένα συγκεκριμένο και ξεκάθαρο αίτημα: Να καταργηθεί ο νόμος περί ασύλου με τη σημερινή μορφή του».