Skip to main content

Καλαφάτης: Να κρατήσουμε ζωντανό τον παραγωγικό κόσμο της χώρας

Αυτό που επιδιώκουμε είναι να στηρίξουμε τους εργαζόμενους και βεβαίως να κρατήσουμε ζωντανό τον παραγωγικό κόσμο, είπε ο ΓΓ της ΚΟ της ΝΔ

«Στην κρίση αυτή πρώτη μας προτεραιότητα είναι ο άνθρωπος. Η έγνοια του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας είναι πρωτίστως η προστασία της ανθρώπινης ζωής», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης σε συνέντευξη στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ATLAS.

Και συμπλήρωσε: «Στην επόμενη ημέρα πρέπει να υπάρχει ζωή στην οικονομία ώστε να είναι ευκολότερη η επανεκκίνηση. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να στηρίξουμε τους εργαζόμενους και βεβαίως να κρατήσουμε ζωντανό τον παραγωγικό κόσμο της χώρας ώστε να είναι πιο εύκολη η επανένταξή του στην οικονομική και κοινωνική κανονικότητα μόλις ξεπεραστεί η υγειονομική κρίση».

Σχετικά με την οικονομική διαχείριση της πανδημίας ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ τόνισε: «Είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι. Αντιλαμβανόμαστε την πίεση σε μεγάλο κομμάτι του παραγωγικού κόσμου. Τα μέτρα που ελήφθησαν με δημοσιονομικό κόστος 6,8 δις ευρώ, περίπου το 3,5% του Α.Ε.Π., πολύ πάνω απ΄το μέσο όρο της Ε.Ε., που αφορούν σε ελεύθερους επαγγελματίες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και ανέργους, έχουν ως στόχο τη στήριξη των επιχειρήσεων και την καταπολέμηση της ανεργίας που θα μπορούσε να επέλθει χωρίς τα μέτρα που ελήφθησαν από την κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στην πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να διαθέσουν οι βουλευτές της ΚΟ της ΝΔ το 50% του μισθού τους επί δίμηνο στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό ο κ. Καλαφάτης σημείωσε ότι αυτή είχε έναν ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα, να αποδείξει δηλαδή με πράξεις ότι οι Βουλευτές της ΝΔ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δίπλα στην ελληνική κοινωνία.