Skip to main content

Καλαφάτης: Ο κορωνοϊός βρήκε τον λαό συσπειρωμένο και λόγω Έβρου

Μιλώντας για το ζήτημα του κορωνοϊού ο Σταύρος Καλαφάτης εκτίμησε πως η κοινωνία είναι έτοιμη να υποδεχθεί και νέα μέτρα αν χρειαστούν.

«Αναγνωρίζεται πανευρωπαϊκώς ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που πήρε έγκαιρα τόσα μέτρα» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Μιλώντας για το ζήτημα του κορωνοϊού στο Radio North 98, τόνισε πως «αυτή η κρίση πρέπει να αντιμετωπίζεται και προληπτικά, αλλά και βήμα προς βήμα. Έχουμε έναν αόρατο εχθρό και υπάρχουν ανεξιχνίαστα στοχεία σχετικά με τη φύση αυτού του ιού. Και τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Γι` αυτό θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε μέτρα ενδεχομένως πολύ συχνά. Μπορεί με βάσει τα στοιχεία των επιστημόνων, μέρα με τη μέρα, να δίνεται μια κατεύθυνση διαφορετική από αυτή που υπήρχε πριν μερικές μέρες. Ένα μέτρο που χθες κρίθηκε αχρείαστο, αύριο μπορεί να κριθεί αναγκαίο. Ή ένα μέτρο που ελήφθη χθες, μπορεί αύριο να μη θεωρείται αρκετό».

«Οι Έλληνες αποδεικνύουμε πως στα δύσκολα λειτουργούμε με ομοψυχία και κάνουμε αυτό που πρέπει» υπογράμμισε. «Τα μικρά φαινόμενα παρεκκλίσεων δεν μειώνουν τη αξία της συνολικής εικόνας.» Δεν απέκλεισε δε, το ενδεχόμενο να υπάρχει η γενική καλή ανταπόκριση της κοινωνίας στα μέτρα, επειδή «ο Κορωνοϊός βρήκε τον λαό συσπειρωμένο και λόγω Έβρου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καλαφάτης, τόνισε ότι κανείς στην κυβέρνηση δεν σκέφτεται αυτή τη στιγμή τα πολιτικά οφέλη που ενδεχομένως να υπάρξουν την επόμενη μέρα από την καλή διαχείριση των δύο ταυτόχρονων κρίσεων, αλλά ο μόνος στόχος είναι η αποτροπή του κινδύνου. Χαρακτήρισε δε θετική και σε σωστή κατεύθυνση τη στάση που τηρεί η πλειονότητα της αντιπολίτευσης. Εξέφρασε δεν την εκτίμηση ότι «δεν υπάρχει καμία κρίση στη σχέση με την Εκκλησία, διότι η κατάσταση εκτιμήθηκε, ελήφθη μια απόφαση σωστή κατά τη γνώμη μου και πάμε παρακάτω με στόχο την προστασία του συνόλου του πληθυσμού».

Τέλος, στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup, ο Γεν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. χαρακτήρισε ικανοποιητική την χαλάρωση των δημοσιονομικών απαιτήσεων, που προσφέρουν περιθώρια στήριξης στην πραγματική οικονομία.

«Και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, χαρακτηρίζεται από αντίληψη της… πραγματικής πραγματικότητας, όχι μιας εικονικής πραγματικότητας», πρόσθεσε, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις. «Πιστεύω ότι κάθε μέρα θα ακούτε και νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων, εργαζομένων, και οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας».

Τέλος, αναφερόμενος στην κρίση του μεταναστευτικού σημείωσε: «Παραμένουμε σε εγρήγορση, δεν εφησυχάζουμε από 1-2 μέρες ηρεμίας. Να είστε ήσυχοι πως οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Αστυνομία, το Λιμενικό, η Πυροσβεστική, βρίσκονται όλοι στην ετοιμότητα που πρέπει. Τα σύνορά μας, είναι απροσπέλαστα!»