Skip to main content

Καλαφάτης: Ο Μπουτάρης παίζει με το Μετρό ερήμην των Θεσσαλονικέων

Αιχμές κατά του Γ. Μπουτάρη για το μετρό Θεσσαλονίκης, άφησε ο βουλευτής της ΝΔ, ζητώντας παρέμβαση του υπ. Υποδομών για να μην ακυρωθεί η Βενιζέλου.

"Εν κρυπτώ" κινήθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης, στη περίπτωση του Μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ ειδικά "στο θέμα του σταθμού Βενιζέλου, βολοδέρνει", με τις πρωτοβουλίες του δημάρχου να μη οδηγούν μόνο σε κατάργηση του συγκεκριμένου σταθμού, αλλά να απειλούν με κατάργηση ολόκληρο το έργο.

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης "Εντάξει" στο Δήμο, Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη που έδωσε πριν αρχίσει η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, η οποία συγκαλείται για να ενημερώσει ο κ. Μπουτάρης, για την πρόταση που κατατέθηκε και πρόσφατα συζητήθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, για τις αρχαιότητες στο σταθμό "Βενιζέλου".

"Ο δήμαρχος δε σεβάστηκε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, για το σταθμό "Βενιζέλου". Άλλα αποφασίσαμε τον Απρίλιο και το Μάιο, με εισήγηση μάλιστα του κ. Μπουτάρη. Αποφασίσαμε να έχουμε τη γνωμοδότηση ξένων εμπειρογνωμόνων και αντί για αυτό, χωρίς καμία ενημέρωση, ο κ. Μπουτάρης έκανε νέα πρόταση, χωρίς καμία ουσιαστική αλλαγή των δεδομένων. Τώρα, εκ των υστέρων, μας καλεί να μας ενημερώσει", πρόσθεσε ο κ. Καλαφάτης, συμπληρώνοντας:

"Έτσι όπως πάει το πράγμα, πάει να επαναληφθεί το φιάσκο της υποθαλάσσιας και θα πρέπει να μας πει ο κ. Μπουτάρης, σε μια τέτοια περίπτωση, ποιος θα πληρώσει το κόστος".

Ό κ. Καλαφάτης πρόκειται να ζητήσει κοινοβουλευτικά να απαντηθούν "23+1 ερωτήσεις για το μετρό" και άμεσα, ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος τοποθετήθηκε ξανά στο Υποδομών, θα πρέπει να υλοποιήσει τη δέσμευση που είχε δώσει στη Βουλή, για μία ανοικτή ενημέρωση και συζήτηση για το μετρό Θεσσαλονίκης.

"Ο κ. Μπουτάρης παίζει παιχνίδια ερήμην των Θεσσαλονικέων αλλά κάποιος θα πρέπει να απαντήσει τα εύλογα ερωτήματα που τίθενται: Αυτή η αρχαιολογική πλάζα που θέλει ο κ. Μπουτάρης, τι κόστος έχει, πως θα χρηματοδοτηθεί, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της; Υπάρχουν απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα ή κινδυνεύει το έργο με ακύρωση, επειδή στο δήμαρχο άρεσε η ιδέα του κ. Ξυδάκη (σ.σ τέως υπ. πολιτισμού)".

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, για το πως εξηγεί ο κ. Καλαφάτης τις επιλογές Μπουτάρη, είπε χαρακτηριστικά:

"Δύσκολο να μπει κανείς στο μυαλό του Μπουτάρη, δεν μπορώ να μιλήσω για σκοπιμότητες, για εμμονές... αλλά στο θέμα του Μετρό, με τα ήξεις, αφήξεις, βολοδέρνει".