Skip to main content

Καλαφάτης: Ομολογία για έγκλημα στη Λίμνη των Πρεσπών

«Ξέροντας πως θα φύγουν πολύ σύντομα, άρχισαν να καίνε τα σπαρτά και να ανατινάζουν τις γέφυρες», δήλωσε για την κυβέρνηση, ο βουλευτής της ΝΔ.

«Οι πανηγυρισμοί του κ. Τσίπρα για τις τροπολογίες έχουν κατατεθεί από βουλευτές αλβανικής καταγωγής στα Σκόπια συνιστούν ομολογία για έγκλημα στη Λίμνη των Πρεσπών» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, ο Σταύρος Καλαφάτης.

«Εμφανίζοντας σαν πολύ σοβαρή τη διευκρίνιση που ζητούν οι Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, ο κ. Τσίπρας αναδεικνύει το μέγεθος των δικών του υποχωρήσεων», υπογραμμίζει στο Πρακτορείο ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.

«Ακόμη και εάν περάσει, όμως, οι γείτονές μας θα έχουν τη δυνατότητα, με τη βούλα Τσίπρα-Καμμένου, όχι μόνο να αυτοαποκαλούνται, αλλά και να ονομάζονται από όλο τον κόσμο “Μακεδόνες”». Προσθέτει ότι «δεν είναι, όμως, το μόνο αρνητικό στοιχείο της συμφωνίας. Και δεν διορθώνεται ακόμη κι αν τελεσφορήσει η προσπάθεια των Αλβανών. Σε κάθε περίπτωση, η συμφωνία θα παραμείνει σαν τέρας της λίμνης, που απελευθερώνει τον αλυτρωτισμό. Και για αυτό, όπως πολλές φορές έχει τονίσει ο Κ. Μητσοτάκης, δεν πρόκειται να ψηφίσουμε την κύρωσή της, ούτε ως αντιπολίτευση, ούτε ως κυβέρνηση», σημειώνει.

Ο κ. Καλαφάτης τονίζει ότι «εκλογές μπορεί να προκηρυχθούν ακόμη και αύριο, μεθαύριο το βράδυ. Ξέροντας, μάλιστα, πως θα φύγουν πολύ σύντομα άρχισαν να καίνε τα σπαρτά και να ανατινάζουν τις γέφυρες. Ξέρουν ότι δεν μπορούν να συσπειρώσουν και προσπαθούν να αντισυσπειρώσουν. Προσπαθούν να πολώσουν, να φανατίσουν, να διχάσουν και ταυτόχρονα καταγγέλλουν άλλους για όσα οι ίδιοι απεργάζονται. Δεν θα τα καταφέρουν όμως. Γιατί δεν τους ακολουθούμε. Απέναντι στα άκρα και τις ακρότητες, αντιπαρατάσσουμε τη στρατηγική του μεσαίου χώρου, το μέτρο τη μετριοπάθεια. Απέναντι στην κατάρα του διχασμού, προβάλλουμε τη δύναμη της εθνικής ενότητας. Αναδεικνύουμε, όπως υπαγορεύει η ιδρυτική διακήρυξη που μας κληροδότησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, το συλλογικό καλό και τα αληθινά συμφέροντα του Έθνους».

Αναφέρει ακόμη ότι το έγκλημα του 2015 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στοίχισε πάνω από 100 δις ευρώ... «Οι Έλληνες φορτωθήκαμε επιπλέον μέτρα λιτότητας 10 δις ευρώ. Και όλα αυτά δεν προήλθαν ούτε από λάθος, ούτε από αυταπάτη, αλλά από έγκλημα».