Skip to main content

Καλαφάτης: Πρώτα αγορά και σχολεία - Δεν θα πάμε σε μια άνευ όρων επανεκκίνηση

Ο ΣΥΡΙΖΑ αδίστακτα δηλητηριάζει τη Δημοκρατία, τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών - «Υπάρχει “ζύμωση” για τη στήριξη του οδικού τουρισμού από τα Βαλκάνια

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί αντιπολίτευση πολλές φορές με εξωθεσμικό τρόπο, δηλητηριώδη τρόπο. Αναφέρομαι επί παραδείγματι στον τρόπο που έκανε αντιπολίτευση για τα περίφημα self test, όπου εκεί πέρα πραγματικά έδειξε ότι ΣΥΡΙΖΑ και fake news πάνε χέρι – χέρι και ότι συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αδίστακτο τρόπο να δηλητηριάζει τη Δημοκρατία».

Τα παραπάνω ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης κληθείς να σχολιάσει την έναρξη της κοινοβουλευτκής συζήτησης για σύσταση προανακριτικής σε βάρος του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, σε σχέση με τις καταγγελίες Καλογρίτσα για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

«Στην υπόθεση Ν. Παππά η ΝΔ οφείλει να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη διαδικασία, με στοιχεία τα οποία προέρχονται τον τομέα Δικαιοσύνης», τόνισε. «Θα ακολουθηθεί μια διαδικασία, ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφράσει τη δική του γραμμή πάνω στο ζήτημα αλλά όσον αφορά στη ΝΔ, αυτή θα ακολουθήσει τους κανόνες τους κοινοβουλευτικούς. Τίποτα παραπάνω. Ήρεμα, τυπικά, ουσιαστικά, θεσμικά. Οι άνθρωποι που θα αναλάβουν αυτό το έργο θα το διεκπεραιώσουν μέχρι τέλους και θα βγάλουν τα πορίσματά τους. Τίποτα παραπάνω. Στεγνά, ψυχρά, θεσμικά, κοινοβουλευτικά».

Αναφορικά με το σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων, ο κ. Καλαφάτης μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το λιανεμπόριο. Να ξέρετε ότι δεν θα πάμε σε μια άνευ όρων επανεκκίνηση. Θα λαμβάνουμε πάντα υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα. Μέσα σ΄αυτό το πλαίσιο προτεραιότητα είναι το λιανεμπόριο και τα σχολεία και σε δεύτερο επίπεδο βεβαίως η εστίαση, που είναι ένας σημαντικός παράγοντας οικονομικής ζωής. Κυρίως το βλέπω με άνοιγμα εξωτερικών χώρων της εστίασης».

Ερωτηθείς ιδιαίτερα για το στοίχημα του οδικού τουρισμού από γειτονικές χώρες στη Β.Ελλάδα, ανέφερε τα εξής: «Έχουμε κάποιες παραδοχές. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το φαινόμενο της πανδημίας είναι παγκόσμιο, δεν αφορά μονάχα την Ελλάδα αλλά και τους επισκέπτες και μάλιστα Βαλκάνιους και όχι ευρωπαίους. Δεύτερη παραδοχή είναι φυσικά είναι πως ο οδικός τουρισμός, ιδιαίτερα για τη Βόρεια Ελλάδα, είναι πολύ σημαντικός. Αυτό που μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή -γιατί πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί - είναι ότι απασχολεί πολύ έντονα την κυβέρνηση το ζήτημα αυτό. Μπορώ να σας πω μετά λόγου γνώσης ότι υπάρχει μια “ζύμωση” στα θέματα αυτά γνωρίζοντας την αναγκαιότητα του τουρισμού, πάντα όμως στην πρώτη γραμμή θα είναι η εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε κάθε συγκεκριμένη στιγμή και ώρα. Σε κάθε περίπτωση όμως υπάρχει μια προετοιμασία και μια ουσιαστική συζήτηση για το ζήτημα αυτό. Δεν υπάρχει ούτε αδράνεια, ούτε αδιαφορία για το ζήτημα αυτό δεδομένης και της πρότερης εμπειρίας».