Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ: ΠΡΩΤΙΣΤΟ ΜΕΛΗΜΑ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ

«Είμαστε σε μια εποχή πραγματικά κλιματικής κρίσης», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών και αναφέρθηκε στις τραγικές φωτιές που επικρατούν στην Ευρώπη,

«Είναι μια δύσκολη μέρα. Σήμερα, όπως και οι επόμενες ώρες, το πρώτιστο μέλημα για όλους μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος αυτή τη στιγμή όλων μας», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «σε μια τέτοια πολύ δύσκολη κατάσταση αυτό που απαιτείται είναι πρώτον, άμεση κινητοποίηση, δεύτερον αξιοποίηση όλων των υπαρχουσών δυνάμεων είτε αφορά τις πυροσβεστικές υπηρεσίες, είτε αφορά την Ελληνική Αστυνομία, είτε αφορά εθελοντικές οργανώσεις ακόμα και τις δομές οι οποίες υπάρχουν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Και το τρίτο, βεβαίως είναι ο όσο το δυνατόν καλύτερος συντονισμός. Ό,τι ήταν να γίνει σε επίπεδο προληπτικό από την πλευρά της πολιτικής προστασίας και των δυνάμεων που συνεργάζονται με αυτήν, για παράδειγμα με τα Δασαρχεία, έχει γίνει έγκαιρα και δεν ερχόμαστε κατόπιν εορτής. Παρά ταύτα, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη πραγματικότητα».

«Είμαστε σε μια εποχή πραγματικά κλιματικής κρίσης», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών και αναφέρθηκε στις τραγικές φωτιές που επικρατούν στην Πορτογαλία, στην Ισπανία και στη Γαλλία, όπου, «από τις αρχές του χρόνου, πάνω από 2 εκατ. στρέμματα έχουν καεί και χάθηκαν πάνω από χίλιες ζωές λόγω του καύσωνα, κυρίως στην Πορτογαλία και στην Ισπανία». Εξήρε, παράλληλα, «την αυταπάρνηση με την οποία επιτελούν το καθήκον τους οι άνδρες και οι γυναίκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, των εθελοντικών ομάδων» και υπογράμμισε ότι «κάνω μια έκκληση στους συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον πυρήνα αυτής της πύρινης κόλασης να ακολουθούν τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις των αρμοδίων αρχών. Την ώρα αυτή, η σκέψη και κυρίως η δράση όλων μας και πρωτίστως της κυβέρνησης είναι να προστατευτούν οι ανθρώπινες ζωές, να μην υπάρξει καμία απώλεια. Να είστε σίγουροι ότι η κυβέρνηση, όπως έχει αποδείξει, θα είναι δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και την επόμενη μέρα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ