Skip to main content

Καλαφάτης: Στη Θεσσαλονίκη βαδίζουμε στην πιο ευαίσθητη φάση την πανδημίας

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Διοικητήριο του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) με τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας

«Φαίνεται ότι και στη Θεσσαλονίκη, στη Μακεδονία και στη Θράκη βαδίζουμε στην τελευταία αλλά και πιο ευαίσθητη φάση όσον αφορά την πανδημία. Σε αυτό το ντεμαράζ διαρκείας πρέπει να επικρατήσει συνεχής εγρήγορση και όχι εφησυχασμός. Έχουμε ως συμμάχους μας σ΄ αυτή την τελική μας προσπάθεια τα τεστ, τον εμβολιασμό, τον καιρό και αντίπαλό μας την καταπόνηση των πολιτών. Κομβικής σημασίας είναι η αυτοδιαγνωστική διαδικασία στην οποία θα πρέπει να συμμετέχουμε όσο γίνεται περισσότεροι. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Και είμαι πεπεισμένος πως  και στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλονίκη θα βγούμε νικητές», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κ. Γιάννη Κωτσιόπουλο, στο Διοικητήριο.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας κ. Γιάννης Κωτσιόπουλος ανέφερε:
 
«Είχα την τιμή να ενημερώσω τον κ. υπουργό για την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε τάσεις σταθεροποίησης στις εισαγωγές των νοσοκομείων. Σε όλα τα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης γίνεται μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τους είμαστε ευγνώμονες. Απομένουν μερικές δύσκολες εβδομάδες και θα πρέπει να είμαστε σε τεράστια εγρήγορση για ν΄ αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες των πολιτών. Επικαιροποιήσαμε τον επιχειρησιακό μας σχεδιασμό σε συνεργασία με τους Διοικητές των Υγειονομικών περιφερειών και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ. Πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι ν΄ αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες των πολιτών και τα νοσοκομεία έχουν προετοιμασθεί κατάλληλα».