Skip to main content

Καλαφάτης στη Voria: Επιτακτική η παρουσία βουλευτών ΝΔ στην ψηφοφορία

Θέμα κομματικής πειθαρχίας θέτει το Μέγαρο Μαξίμου στους κυβερνητικούς βουλευτές για την τροπολογία που βάζει φρένο σε ενδεχόμενο υποβιβασμό του ΠΑΟΚ

Θέμα κομματικής πειθαρχίας θέτει το Μέγαρο Μαξίμου στους κυβερνητικούς βουλευτές εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της νομοθετικής ρύθμισης για την κατάργηση της ποινής του υποβιβασμού ομάδων για το παράπτωμα της πολυιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το Μέγαρο Μαξίμου κάνουν αυτή την ώρα γύρο τηλεφωνημάτων σε όλους τους «γαλάζιους» βουλευτές, προκειμένου να υπερψηφίσουν τη νομοθετική ρύθμιση σε λίγη ώρα στη Βουλή.

Ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, επισήμανε στη Voria.gr ότι «δεν γίνεται κάτι το ιδιαίτερο, αλλά ακολουθείται η συνήθης διαδικασία και πρακτική όπως κάθε φορά που έχουμε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή. Αυτή η νομοθετική ρύθμιση μάλιστα κατατίθεται με απόφαση του πρωθυπουργού, οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι ακόμη πιο επιτακτική η παρουσία των βουλευτών και πιο σοβαρό το ζήτημα».

Αντίστοιχη άλλωστε υπενθύμιση για την παρουσία των βουλευτών θα γίνει και για την αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή για την αμυντική συνεργασία, όπου και πάλι θα είναι ονομαστική.

Η γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ουσιαστικά ενημερώνει όλα τα βουλευτικά γραφεία, ώστε να μην υπάρξουν «διαρροές», ενώ για τη σημερινή ψηφοφορία και για να καταδειχθεί η αναγκαιότητα στήριξης της κυβερνητικής γραμμής από τους βουλευτές έγιναν και τηλεφωνήματα από το Μέγαρο Μαξίμου.