Skip to main content

Καλαφάτης: Στόχος ο οδικός χάρτης για την υλοποίηση του γηπέδου του Άρη

Στη σύσκεψη που πραγματοποίθηκε τονίστηκε ότι οι διαδικασίες, από την πλευρά της Κυβέρνησης, προχωρούν ιδιαίτερα γρήγορα.

«Είναι νωρίς να θέτουμε χρονοδιαγράμματα και να δίνουμε χρονικούς ορίζοντες υλοποίησης ενός τόσο σύνθετου έργου. Στόχος μας είναι, το συντομότερο δυνατόν, να δημιουργήσουμε έναν οδικό χάρτη, ώστε να φτάσουμε με ασφάλεια στην έναρξη της υλοποίησης. Σε αυτήν τη φάση είναι σημαντικό, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, να ‘βάλουν πλάτη’ για το κοινό καλό», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, κατά τη διάρκεια της υβριδικής σύσκεψης της Τεχνικής Επιτροπής για το γήπεδο του Άρη, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» του Διοικητηρίου της Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν με φυσική παρουσία, οι αντιπεριφερειάρχες Υποδομών και Δικτύων της ΠΚΜ Πάρις Μπίλλιας, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της ΠΚΜ Κώστας Γιουτίκας, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης Σωκράτης Δημητριάδης, ο τεχνικός σύμβουλος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μήτρου, ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Νικόλαος Τριμμάτης κι ο εκπρόσωπος του Α.Σ. Άρης Γεώργιος Μποτζώρης, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης οι Ευθύμιος Μπακογιάννης, Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού,  Δημήτριος Οικονόμου, σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης Δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη, Ειρήνη Καρυπίδου, πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Σπύρος Πρωτοψάλτης, Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης(Δ.ΥΠ.Α.), Γιαννούλα Χορμόβα, Υποδιοικήτρια της Δ.ΥΠ.Α., Αιμιλία Σαρματζή, Διευθύντρια Κεντρικής Μονάδας Κρατικών Ενισχύσεων του Υπουργείου Οικονομικών και Δημήτριος Σαμαράς, τεχνικός σύμβουλος.

Από όλες τις πλευρές υπογραμμίστηκε ότι στόχος της επιτροπής είναι η δημιουργία αυτού του οδικού χάρτη. Τονίστηκε, ακόμη, ότι οι διαδικασίες, από την πλευρά της Κυβέρνησης, προχωρούν ιδιαίτερα γρήγορα. Επίσης αποφασίστηκε, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, να λάβουν χώρα συναντήσεις μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, σε τεχνικό επίπεδο, για να τεθεί, επί τάπητος, σειρά χωροταξικών και πολεοδομικών ζητημάτων.