Skip to main content

Καλαφάτης: Θα πνίξουν τη χώρα στο βυθό της λίμνης των Πρεσπών

Ο βουλευτές δεν απέκλεισε κανένα κοινοβουλευτικό όπλο που μπορεί να χρησιμοποιήσει η Νέα Δημοκρατία για το θέμα της Συμφωνίας.

«Επιχειρούν να σύρουν τη χώρα και να την πνίξουν στο βυθό της λίμνης των Πρεσπών. Κι αυτό πρέπει να το αποτρέψουμε με όσα μέσα διαθέτουμε στο Κοινοβούλιο».

Αυτό υπογράμμισε ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, σήμερα το πρωί, σε συνέντευξή του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100.

Δεν απέκλεισε κανένα κοινοβουλευτικό όπλο που μπορεί να χρησιμοποιήσει η Νέα Δημοκρατία για το θέμα αυτό και πρόσθεσε: «Θα παλέψουμε όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με πρώτο τον πρόεδρό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, μήπως -έστω και την τελευταία στιγμή- με την επιχειρηματολογία μας, κάνουμε να αντιληφθούν κάποιοι συνάδελφοι τα δεινά που θα επιφέρει η συμφωνία που προωθεί αυτή η… εμπριμέ κυβέρνηση».

Εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η Νέα Δημοκρατία ζητά να έρθει στη Βουλή το πλήρες αναθεωρημένο κείμενο του συντάγματος της πΓΔΜ με όλες τις τροπολογίες ενσωματωμένες, αλλά και η επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά: «Στην επιστολή αναφέρονται σημεία που θα πρέπει να τα γνωρίζει ο Έλληνας πολίτης για το πώς φθάσαμε στη συμφωνία. Όσον αφορά το κείμενο του συντάγματος των γειτόνων μας, αν δεν κατατεθεί, οι Έλληνες βουλευτές θα ψηφίσουν στα τυφλά για ένα εθνικό θέμα που θα ΄χει συνέπειες εσαεί. Επίσης, είναι σημαντικότατο να γνωρίζει ο ελληνικός λαός αν έγιναν οι αλλαγές και πώς ενσωματώθηκαν στο κείμενο του Συντάγματος. Τα θεωρούμε προαπαιτούμενα»!

Τέλος, επισήμανε ότι, «παρά τη θεατρική παρέμβαση του πρωθυπουργού, προφανώς για να πάρει το κομματικό χειροκρότημα, ότι θα ΄χουμε όλο το χρόνο να συζητήσουμε τη συμφωνία, η συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή ολοκληρώθηκε σε μια μέρα και στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου θα ολοκληρωθεί σε δύο μέρες».