Skip to main content

Καλαφάτης: Βήμα διαμόρφωσης της εξωστρεφούς Θεσσαλονίκης ο μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος»

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι ο Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος αναδεικνύει την ιστορική ταυτότητα της πόλης αλλά και της Μακεδονίας.

«Ο Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» έχει εξελιχθεί σ΄έναν σημαντικό θεσμό κοινωνικό, τουριστικό, πολιτιστικό. Η Θεσσαλονίκη ανοίγει, σήμερα, την αγκαλιά της που μας χωράει όλους. Τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, τους επισκέπτες, τους μόνιμους κατοίκους της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, ο Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος, αναδεικνύει την ιστορική ταυτότητα της πόλης αλλά και της Μακεδονίας και βέβαια είναι και ένα βήμα διαμόρφωσης του νέου χαρακτήρα της πόλης, της εξωστρεφούς Θεσσαλονίκης», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, σε δήλωσή του στον 16o Διεθνή Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος".

«Ο Τομέας Μακεδονίας - Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, στηρίζει πάντα αυτόν τον θεσμό και τέτοιου είδους θεσμούς, όπως και η κυβέρνηση, που θεσμοθετεί ένα νέο κανονιστικό πλαίσιο για τον Αθλητικό Εθελοντισμό, τον Αθλητισμό Αναψυχής, την Άθληση για Όλους, τον εργασιακό και πνευματικό Αθλητισμό. Είναι ένα νέο περιβάλλον στο οποίο οφείλουμε να κινηθούμε. Από τη μια πλευρά αναδεικνύεται η κοινωνική αλληλεγγύη και η ανθρωπιά και από την άλλη αποκτούμε ένα, ακόμα, εργαλείο για να μπορέσουμε να κάνουμε τρόπο της καθημερινότητάς μας τον Αθλητισμό με τα πολλαπλά και τεράστια οφέλη που αυτός διαθέτει», πρόσθεσε.