Skip to main content

Καλαφάτης: Βρίσκεται σε απελπισία η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός επισήμανε «πείτε στην ηγεσία σας ότι πέρασε ο καιρός της αθωότητας. Σήμερα έχετε παρελθόν».

«Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εμφανίστηκε χθες στη Βουλή για ν΄αναδείξει τα αδιέξοδά του. Και την υποκρισία της πολιτικής του. Και τις αντιφάσεις που συνδέουν το χθες με το σήμερα. Και την αδιαφορία του κόμματός του για  τα μείζονα, τα κρίσιμα ζητήματα που πιέζουν τη χώρα μας. Εξαπέλυσε επίθεση στρακαστρούκας στην Κυβέρνηση. Που θα ζήλευαν λαϊκιστές και δημοκόποι περιθωριακών κομμάτων», τόνισε ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, στην ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση επί της πρoτάσεως δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Καταλαβαίνουμε την απελπισία στην οποία βρίσκεται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ» επισήμανε ο κ. Καλαφάτης, άκουσε, όμως, και πάλι, λάθος συμβούλους. Γιατί το πυροτέχνημα που επέλεξε δεν κρύβει, αλλά αναδεικνύει το αντιπολιτευτικό της αδιέξοδο. Γιατί τα εσωκομματικά προβλήματα δεν ξεπερνιούνται με τη στοχοποίηση ενός Υπουργού. Γιατί οι στρακαστρούκες δεν παράγουν αποτέλεσμα», υπογράμμισε. «Και σε αυτή τη συγκυρία, την κρίσιμη για την Πατρίδα μας, ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει έμπρακτα και κραυγαλέα ότι δεν νοιάζεται παρά μόνο για ένα: Να αναγκάσει τους διαφωνούντες να ενώσουν τη φωνή τους απέναντι στην Κυβέρνηση και τον Υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα. Ας μην έχει λοιπόν καμιά αμφιβολία. Δεν θα πλήξει ούτε τον Υπουργό, ούτε την Κυβέρνηση, ούτε τον Πρωθυπουργό εναντίον του οποίου μαίνεται. Η στήριξη της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας είναι δεδομένη ομόθυμη και ένθερμη» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καλαφάτης επισήμανε «πείτε στην ηγεσία σας ότι πέρασε ο καιρός της αθωότητας. Σήμερα έχετε παρελθόν. Και το παρελθόν δεν σας επιτρέπει προσποίηση κοινωνικής ευαισθησίας. Πέρασε και ο καιρός της ανευθυνότητας». Και εξήγησε «διότι σήμερα, η χώρα μας αντιμετωπίζει πολύ σοβαρές εξωγενείς προκλήσεις. Και απέναντι στις προκλήσεις αυτές δεν χωρούν κομματικές σκοπιμότητες. Πάνω από όλα δεν νοούνται μικροκομματικές διχαστικές πρακτικές. Ο κορονοϊός είναι εδώ και δεν κάνει διακρίσεις. Η τουρκική επιθετικότητα απειλεί το Έθνος και δεν αφορά μόνο μια Κυβέρνηση. Οι Έλληνες ζητούν υπευθυνότητα, σοβαρότητα, συστράτευση σε κοινούς στόχους».