Skip to main content

«Καλαμαριά, Ασφαλής Πόλη»: Οι δράσεις του δήμου για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών

Ο δήμος έχει δημιουργήσει ένα ανοιχτό φόρουμ διαλόγου και ενημέρωσης στην ιστοσελίδα του και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (@KalamariaSafe)

Το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών είναι βασική επιδίωξη του δήμου Καλαμαριάς και για αυτό, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής βασίζεται στη δημιουργία μιας σύγχρονης πόλης με Ανθρωποκεντρική, Δίκαιη, Πράσινη, Βιώσιμη και Ανταποδοτική Κοινωνία.

Με το σκεπτικό αυτό θα συμμετέχει σε ένα δίκτυο Ευρωπαϊκών πόλεων που είναι οργανωμένες σε μεγάλα και ενεργά θεματικά Δίκτυα, που στόχο έχουν να βελτιώσουν την καθημερινή ζωή των πολιτών τους και να εξασφαλίσουν ένα ανθρώπινο περιβάλλον υψηλών προδιαγραφών για τις πόλεις τους.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Καλαμαριά, Ασφαλής Πόλη», ο δήμος θα πραγματοποιήσει δράσεις σε συνεργασία με τα σχολεία σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και ασφάλειας, με τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες μέσω βιβλιοπαρουσιάσεων που θα αναδεικνύουν θέματα αστικής ασφάλειας και παραβατικών συμπεριφορών, καθώς και με θεατρικά εργαστήρια. Ημερίδες, έρευνες ερωτηματολογίων και άλλες δράσεις ενημέρωσης γονέων, παιδιών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, είναι επίσης μερικές από τις δράσεις που σχεδιάζει ο Δήμος Καλαμαριάς.

Επιπλέον έχει δημιουργήσει ένα ανοιχτό φόρουμ διαλόγου και ενημέρωσης στην ιστοσελίδα του και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (@KalamariaSafe) μέσω του οποίου οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν προβλήματα αστικής ασφάλειας στους δημόσιους χώρους του δήμου, να ενημερωθούν για σχετικές δράσεις και εκδηλώσεις και να βρουν tips και οδηγίες αντιμετώπισης περιστατικών που άπτονται σε θέματα αστικής ασφάλειας.

Με σύνθημα «Είναι στο χέρι σου ασφαλώς», ο δήμος Καλαμαριάς ξεκινά αυτή την πρωτοβουλία στο πλαίσιο των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2022, με τους συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πρωτοβουλία στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 17/9 (πεζόδρομος Μουρουζηδών) και την Κυριακή 18/9 (Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού) από τις 11:00 – 13:00.