Skip to main content

Καλαμαριά: Αθώοι Οικονομίδης και άλλοι 6 για τους παιδικούς σταθμούς

Μεταξύ τους ήταν ο τέως δήμαρχος, Χρ. Οικονομίδης, τέσσερις πρώην πρόεδροι της δημοτικής επιχείρησης Παιδικών Σταθμών Καλαμαριάς και δύο νηπιαγωγοί

Αθώοι κρίθηκαν και οι επτά κατηγορούμενοι για την υπόθεση απάτης με παιδικούς σταθμούς. Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν ο τέως δήμαρχος Χριστόδουλος Οικονομίδης, τέσσερις πρώην πρόεδροι της δημοτικής επιχείρησης Παιδικών Σταθμών Καλαμαριάς και δύο νηπιαγωγοί.

Οι επτά κάθισαν στο εδώλιο του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων με την κατηγορία της απάτης σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των ευρωπαϊκών κοινοτήτων, απάτης σε βάρος των γονέων και για ηθική αυτουργία στα προηγούμενα αδικήματα, κατά περίπτωση. Ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς για απλή συνέργεια στην απάτη ύψους 711.000 ευρώ που τελέστηκε από το 2003 έως 2008, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα.

Από την προκαταρκτική εξέταση του ΣΔΟΕ και των Οικονομικών Επιθεωρητών προέκυψε ότι η δημοτική επιχείρηση Καλαμαριάς έλαβε χρηματοδότηση περίπου 2 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία και την δωρεάν παροχή υπηρεσιών στους παιδικούς σταθμούς της περιοχής. Παράλληλα, όμως οι γονείς υποχρεώνονταν να πληρώσουν συνδρομές για τη φιλοξενία των παιδιών τους και κατέβαλαν συνολικό ποσό 711.000 ευρώ, κατά παράβαση του νόμου.

Ωστόσο, σήμερα, το τριμελές εφετείο κακουργημάτων έκρινε αθώους όλους τους κατηγορούμενους.