Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022
x

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Αντίθετοι με τη μεταφορά μαθητών σε λύκεια άλλου συνοικισμού δηλώνουν Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων της Καλαμαριάς που θα διαμαρτυρηθούν τη Δευτέρα

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών τους κρούουν γονείς τελειόφοιτων μαθητών τριών γυμνασίων της περιοχής Νέας Κρήνης – Άγιου Ιωάννη στην Καλαμαριά, που όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, εξαναγκάζονται να φοιτήσουν σε Λύκειο άλλου συνοικισμού.

Όπως σημειώνουν, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων ενημερώθηκαν ότι οι μαθητές της Α’ Λυκείου θα πάνε στο 4ο και 5ο ΓΕΛ στη συνοικία Βότση και όχι στο 3ο ΓΕΛ Καλαμαριάς, στη Νέα Κρήνη, και ενώ υπάρχουν κενές αναξιοποίητες αίθουσες διδασκαλίας σε κοντινά σχολικά κτήρια, αναγκαστικά θα διανύουν απόσταση χιλιομέτρων και να διασχίζουν δρόμους ταχείας κυκλοφορίας με αυξημένη επικινδυνότητα ή θα χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς, στα οποία δεν τηρούνται μέτρα προστασίας από τον νέο κορωνοϊό.

«Οι γονείς σε μία περίοδο γενικής αβεβαιότητας λόγω της πανδημίας είναι ανάστατοι και προειδοποιούν ότι προτίθενται ακόμη και να μην προβούν σε επιβεβαίωση της εγγραφής των παιδιών τους, αν δεν επανεξεταστεί το αίτημά τους να αξιοποιηθεί κτήριο που στεγάζει σήμερα το 10ο Γυμνάσιο και διαθέτει κενές θέσεις», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Τονίζουν παράλληλα ότι «η επικινδυνότητα είναι πολύ μεγάλη και οι εμπλεκόμενοι φορείς οφείλουν να βρουν επειγόντως λύση που θα διασφαλίζει την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς για τους μαθητές της περιοχής, τονίζουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των τριών Γυμνασίων».

Επισημαίνουν ακόμα ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα με αιτήματα την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των παιδιών τους και την εφαρμογή της λύσης μετεγκατάστασης του 10ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου που εξασφαλίζει την παραμονή των μαθητών στην περιοχή τους.

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Γυμνασίων 3ο, 9ο και 10ο θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Καλαμαριάς την Δευτέρα 13 Ιουλίου, στις 7.30 το απόγευμα
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ