Skip to main content

Καλαμαριά: Δωρεάν τεστ κορωνοϊού για τους πολίτες-Επιστάμενα μέτρα ασφαλείας

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή διασποράς της covid-19 στον δήμο Καλαμαριάς. Δείτε τι αποφασίσθηκε σε σύσκεψη του δήμου.

Σε αυξημένη επιφυλακή συνεχίζουν να βρίσκονται οι υπηρεσίες του δήμου Καλαμαριάς, εφαρμόζοντας ακόμη πιο επισταμένα τα μέτρα ασφαλείας, για την αποφυγή διασποράς της covid-19.

Αυτό ανακοινώθηκε μετά τη συνεδρίαση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον δήμαρχο Καλαμαριάς.

Στη χθεσινή συνεδρίαση συνέδραμαν με τις επιστημονικές τους γνώσεις προς ενημέρωση, ο καθηγητής βιολογίας του Α.Π.Θ. Ζαχαρίας Σκούρας και ο παθολόγος- λοιμωξιολόγος  Ευάγγελος Ψωμάς.

Στα μέτρα που συνεχίζονται να εφαρμόζονται περιλαμβάνονται:
 
• ο αυστηρός έλεγχος των εισόδων και καταγραφή των επισκεπτών σε όλα τα κτήρια του δήμου 
• η εξυπηρέτηση του κοινού κατά προτεραιότητα, κατόπιν ραντεβού και η ψηφιακή και εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες
• η καθολική χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους των κτηρίων και υπηρεσιών
• η ετοιμότητα για την επέκταση της εφαρμογής της τηλεργασίας του προσωπικού στο 40%
• Η μη χρήση των παραχωρημένων των σχολικών χώρων σε συλλόγους για την καλύτερη προστασία μαθητών και  ενηλίκων  
• η εφαρμογή της τηλεδιάσκεψης στις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων 
• τη συνέχιση του τακτικού προγράμματος απολυμάνσεων που από την αρχή της υγειονομικής κρίσης   πραγματοποιούνται στα δημοτικά κτίρια, απορριμματοφόρα και στο σύνολο της αρμοδιότητας του δήμου.
 
Επίσης έγινε ενημέρωση ότι πραγματοποιούνται δωρεάν tests για τους δημότες και για το προσωπικό του δήμου στο Κέντρο Υγείας-ΙΚΑ επί της οδού Εθνικής Αντίστασης.
 
Τέλος αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των συστάσεων για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας με κάθε δυνατό μέσο. (Ηχητικό μήνυμα από αυτοκίνητο του δήμου, βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Δημάρχου, ενίσχυση της επιτήρησης από την Αστυνομία κλπ).