Skip to main content

Καλαμαριά: Καταγράφηκε εμπρησμός οχήματος του «Βοήθεια στο σπίτι» -Vid

Οι κινήσεις του δράστη που έκαψε το αυτοκίνητο του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» έχουν καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας.

Στις φλόγες τυλίχθηκε, αργά χθες το βράδυ, ΙΧ αυτοκίνητο του δήμου Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη, το οποίο χρησιμοποιούνταν από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». 

Το όχημα ήταν σταθμεμένο στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Μικρουλέα στην Καλαμαριά. Στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς έσπευσαν 2 οχήματα της Πυροσβεστικής με πέντε άντρες.

Οι κινήσεις του δράστη που έκαψε το αυτοκίνητο, το οποίο θα πήγαινε φαγητό σε ανήμπορους ηλικιωμένους, έχουν καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας.

Για ξεκάθαρη κακόβουλη πράξη ενάντια στους πολίτες και στο κοινωνικό πρόσωπο του δήμου, μίλησε ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο οποίος έκανε λόγο για εμπρησμό στο όχημα.

«Ξεκάθαρη κακόβουλη πράξη ενάντια στους πολίτες και στο κοινωνικό πρόσωπο του δήμου μας ο εμπρησμός του οχήματος που χρησιμοποιούνταν από το "βοήθεια στο σπίτι" πριν λίγη ώρα. Με αυτό μεταφέρονταν και διανέμονταν καθημερινά δεκάδες γεύματα σε συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ώστε να προστατευθούν από τον ιό. Κανένας σεβασμός στην δημόσια περιουσία, κανένας σεβασμός στον συνάνθρωπο...μόνο ντροπή και θλίψη μπορώ να αισθανθώ για τον "άνθρωπο" που κατέγραψαν οι κάμερες», έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook.

Ο δήμαρχος κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστου στο Αστυνομικό Τμημα Καλαμαριάς.