Skip to main content

Καλαμαριά: Επανήλθαν απορριμματοφόρα και δυσοσμία στα νεκροταφεία

Ο δήμος Καλαμαριάς επανέφερε απορριμματοφόρα στον χώρο στάθμευσης των κοιμητηρίων - Γέμισε στραγγίδια η άσφαλτος, έντονη η δυσοσμία.

Μαζί με τα απορριμματοφόρα τα οποία επανήλθαν στον χώρο στάθμευσης δίπλα από τα νεκροταφεία της Καλαμαριάς, επανήλθαν και οι διαμαρτυρίες ανθρώπων οι οποίοι διαμένουν στην περιοχή ή επισκέπτονται τα κοιμητήρια.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες οι οποίες εστάλησαν στη Voria.gr, διασταλάζοντα υγρά από τα οικιακά απορρίμματα έχουν ποτίσει τον χώρο στάθμευσης με αποτέλεσμα να προκαλείται δυσοσμία.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες προς την Voria.gr, εδώ και μερικές ημέρες ο δήμος Καλαμαριάς επανέφερε στον χώρο στάθμευσης των κοιμητηρίων απορριμματοφόρα τα οποία, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, δεν καθαρίζονται μετά το πέρας της αποκομιδής με αποτέλεσμα διασταλάζοντα υγρά να εμποτίζουν τον χώρο. Όπως αναφέρει κάτοικος της Καλαμαριάς «καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι επισκέπτονται τα κοιμητήρια και οι εικόνες που αντικρίζουν μαζί και με τη δυσοσμία είναι ντροπιαστικές για τον δήμο».

Παρόμοιο θέμα είχε αναδείξει η Voria.gr και τον περασμένο Μάιο, αλλά στη συνέχεια ο δήμος απέσυρε από το σημείο εκείνο τα απορριμματοφόρα τα οποία, όμως, προσφάτως τα επανέφερε. Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Πρασίνου και Ανακύκλωσης Στέλιος Ματσαρίδης, «η απόφαση να σταθμεύουν στο πάρκινγκ των νεκροταφείων τέσσερα, πέντε απορριμματοφόρα ελήφθη προκειμένου, σε περίπτωση που εμφανιστεί κρούσμα κορωνοϊού στο αμαξοστάσιο όπου σταθμεύει συνήθως το σύνολο των αυτοκινήτων, να έχει κάποια διαθέσιμα οχήματα ο δήμος για την αποκομιδή των απορριμμάτων».

Ανάλογη διασπορά είχε γίνει και κατά την περίοδο της καραντίνας. Τότε ο δήμος είχε μετακινήσει απορριμματοφόρα στον αύλειο χώρο του κολυμβητηρίου και στο πάρκινγκ του νεκροταφείου. Στη συνέχεια τα απέσυρε αλλά τις τελευταίες ημέρες κάποια οχήματα επέστρεψαν στον χώρο έξω από το κοιμητήριο. Σύμφωνα με τον κ. Ματσαρίδη οι διαμαρτυρίες είναι αδικαιολόγητες καθώς «τα οχήματα πλένονται και, επιπλέον, βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από κατοικίες και καταστήματα». Ωστόσο, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες τις οποίες δημοσιεύει η Voria.gr στον χώρο στάθμευσης υπάρχουν διασταλάζοντα υγρά με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο κ. Ματσαρίδης δηλώνει, τέλος, πως «μόλις υποχωρήσει η πανδημία τα απορριμματοφόρα θα επιστρέψουν εκ νέου στο αμαξοστάσιο».