Skip to main content

Καλαμαριά: Διαμαρτυρία γονέων αύριο στο δημαρχείο για 71 μαθητές

Οι 71 μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου θα κληθούν να πάνε στο 5ο Λύκειο στην περιοχή Βότση και όχι στο 3ο Λύκειο, όπου κανονικά υπάγονται.

Στο πόδι είναι οι γονείς των μαθητών του 10ου Γυμνασίου στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, στην Καλαμαριά.

Το πρόβλημα έχει προκύψει καθώς οι 71 μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου θα κληθούν να πάνε από τη νέα σχολική χρονιά στο 5ο Λύκειο, που βρίσκεται στην περιοχή του Βότση και όχι στο κοντινό τους, 3ο Λύκειο, όπου κανονικά υπάγονται.

Όπως εξήγησε στη Voria.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μελίνα Θεοδοσιάδου η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει αναστάτωση στις οικογένειες των μαθητών, καθώς είναι μεγάλη η απόσταση που θα πρέπει να διανύουν τα παιδιά για να πάνε στο Λύκειο.

«Για να φθάσουν τα παιδιά μας στο συγκεκριμένο Λύκειο και να επιστρέψουν στα σπίτια τους, θα πρέπει να μετακινούνται σε καθημερινή βάση σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων και επιπλέον να διασχίζουν δύο μεγάλους οδικούς άξονες, (Αδριανουπόλεως και Εθνικής Αντιστάσεως) με αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αύριο το πρωί οι γονείς θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία έξω από το δημαρχείο Καλαμαριάς και θα επιδιώξουν να πάρουν δεσμεύσεις από τον δήμαρχο για επίλυση του προβλήματός τους. «Εάν δεν έχουμε κάποια λύση, είμαστε αποφασισμένοι ακόμα και να κατασκηνώσουμε έξω από το δημαρχείο όταν θα τελειώσουν οι εξετάσεις των παιδιών μας», σημείωσε.

Σύμφωνα με την ίδια, ήδη, από τον περασμένο Απρίλιο ο Σύλλογος έχει πραγματοποιήσει μπαράζ επαφών, τόσο με τον δήμο, όσο και με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και με το Γραφείο του Πρωθυπουργού. «Όταν επισκεφθήκαμε τον δήμαρχο Θεοδόση Μπακογλίδη δήλωσε αναρμόδιος για το θέμα, λέγοντας ότι δεν εμπλέκεται στο ζήτημα καταμερισμού του μαθητικού δυναμικού. Ωστόσο, όταν συναντηθήκαμε με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Απόστολο Αποστολίδη,  μας απάντησε ότι δεν είναι στις αρμοδιότητές του το θέμα αξιοποίησης αιθουσών ανά σχολείο», τόνισε.

Η κ. Θεοδοσιάδου σημείωσε ότι η λύση που προτείνει ο Σύλλογος για την επίλυση του προβλήματος είναι να αξιοποιηθούν οι άδειες αίθουσες που βρίσκονται στο 10ο Γυμνάσιο. Ωστόσο, ακόμα δεν έχουν λάβει απάντηση από τον δήμο Καλαμαριάς, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την αξιοποίηση των σχολικών αιθουσών.