Skip to main content

Μετρό: Φεύγουν οι λαμαρίνες από τη Μεταμορφώσεως στην Καλαμαριά

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς σημείωσε πως το προσεχές διάστημα θα φύγουν οι λαμαρίνες από το εμπορικό κέντρο του δήμου, προκειμένου να μην επιβαρύνεται.

Φεύγουν το επόμενο διάστημα οι λαμαρίνες του μετρό από την οδό Μεταμορφώσεως του δήμου Καλαμαριάς, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης.

«Στον επόμενο μήνα θα καταφέρουμε να διώξουμε τις λαμαρίνες από το εμπορικό μας κέντρο με αποτέλεσμα η Μεταμορφώσεως να ανοίξει. Το χρονοδιάγραμμα μιλούσε για Νοέμβριο του 2021 παρόλα αυτά θα καταφέρουμε από φέτος λόγω της επιτακτικής ανάγκης να μην επιβαρύνεται άλλο το κέντρο της Καλαμαριάς», υπογράμμισε μιλώντας στον Flash 99,4.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς αναφέρθηκε παράλληλα στις προσπάθειες για την ανάπλαση της μαρίνας της Αρετσούς.

«Είχα τη χαρά με το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα να καταλήξουμε σε μια απόφαση για τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη μαρίνα της Αρετσούς, η οποία δεν είχε πραγματοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια. Η ψήφιση δεν πωλείται η μαρίνα είναι τελείως δογματική και στείρα και δε μας τιμά γιατί η κατάσταση στο παραλιακό μας μέτωπο δεν είναι αυτό που ονειρευόμασταν. Στο κείμενο που ψηφίστηκε τη χρονιά που μας πέρασε τέθηκαν σαφείς διαχωριστικές γραμμές πως δεχόμαστε να αξιοποιηθεί η μαρίνα της Αρετσούς ωστόσο, με ήπια δόμηση, να παραχωρηθεί στον δήμο Καλαμαριάς η πλάση της, προσβάσιμη μαρίνα για όλους χωρίς να προβάλλουμε ένα στείρο αρνητισμό», είπε τονίζοντας πως η επενδυτική διάθεση δεν θα αφήσει ασυγκίνητους τους επενδυτές.

Αναφορικά με την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης σημείωσε πως υπήρξε πρόταση στο υπουργείο Τουρισμού για μία μελέτη ανάπλασης Σοφούλη – Πλαστήρα με ένταξη του δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να ενοποιηθούν τα δύο παραλιακά μέτωπα».

Παράλληλα αναφέρθηκε στα σχέδια για την ανάπλαση του Βότση και της Κηφισιάς.

«Σχεδιάζεται η ανάπλαση του Βότση και της Κηφισιάς που αντιμετωπίζουν τριτοκοσμικές συνθήκες. Είναι μια μελέτη που δεν είχε παραληφθεί καθώς υπήρξε έκπτωση του μελετητή ωστόσο, παραλάβαμε τη μελέτη και αναμένουμε τις εγκρίσεις. Είναι ένα έργο τεράστιο αλλά έχει και πολιτικό κόστος όσον αφορά την ταλαιπωρία των πολιτών όσο καιρό θα διεκπεραιώνεται», είπε.

«Με αίσθημα ευθύνης πιάσαμε δουλειά και αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το στρατόπεδο Κόρδα, το παραλιακό μέτωπο, το αλιευτικό καταφύγιο. Με αυτά τη ζητήματα πολλές φορές δεν είναι εύκολο να δείξει κανείς έργο μέσα σε μια τετραετία αλλά κάποιος πρέπει να κάνει αυτή τη “βρώμικη δουλειά”», σημείωσε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Τέλος, αναφέρθηκε στα ΚΔΑΠ. «Στον δήμο μας δυστυχώς ακόμη δεν έχουμε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, έχουμε μόνο ένα ΚΔΑΠ ΑμεΑ και είναι στους στόχους που θα βάλει η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου μας να υλοποιήσουμε κάποια ΚΔΑΠ για να μπορούμε όντως να φιλοξενούμε τα παιδιά στον δήμος μας. Είναι ένα από τα κενά του δήμου», κατέληξε.

Φωτογραφία αρχείου