Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΔΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΠΑΚΙΩΝ

Προκειμένου να στηριχθούν οικονομικά σύλλογοι που έχουν ανάγκη ο δήμος Καλαμαριάς απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να πετούν καπάκια σε ειδικούς κάδους

Πρόγραμμα συλλογής για πλαστικά καπάκια τρέχει ο δήμος Καλαμαριάς με σύνθημα «Πέταξε το με σκοπό»!

Σε 95 σημεία της πόλης έχουν τοποθετηθεί από τη Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Προστασίας του Περιβάλλοντος ειδικοί διαφανείς κάδοι, όπου θα συγκεντρώνονται πλαστικά καπάκια, τα οποία στη συνέχεια θα δίνονται σε εταιρείες ανακύκλωσης και με το οικονομικό αντάλλαγμα θα στηρίζονται τρεις τοπικοί σύλλογοι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Οι διαφανείς κάδοι έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Καλαμαριάς, με προοπτική επέκτασης και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και σε ιδιωτικούς χώρους. Στους στόχους της διοίκησης του Δήμου είναι να διπλασιαστεί ο αριθμός των κάδων μέχρι το τέλος του χρόνου και να φτάσουν τους 200.

Τα έσοδα που θα εισπράττονται από αυτή τη δράση θα παραδίδονται στον Πολιτιστικό Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αναπηρίες και φίλων αυτού «Ταξιάρχες», τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Διαταραχές Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Συζωή» και τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Βορείου Ελλάδος «Αχτίδα».

Ο δήμος Καλαμαριάς καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στην προσπάθεια ανακύκλωσης και να στηρίξουν τη δράση συγκεντρώνοντας κάθε είδους πλαστικά καπάκια από νερό, αναψυκτικά, γάλατα και χυμούς, τα οποία μπορούν να τα εναποθέτουν σε κοντινούς κάδους της γειτονιάς τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ