Skip to main content

Καλαμαριά: Επιχείρησαν να βάλουν φωτιά στο στρατόπεδο Κόδρα με στουπί (φωτο+vid)

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς καταγγέλλει απόπειρα εμπρησμού στο πρώην στρατόπεδο Κόρδα στην Καλαμαριά - Έβαλαν στουπί με χαρτί και έκαψε δύο πεύκα.

Απόπειρα εμπρησμού στο πρώην στρατόπεδο Κόρδα στην Καλαμαριά καταγγέλλει ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Ιωάννης Δαρδαμανέλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον εμπρησμό χρησιμοποιήθηκε ένα στουπί, που ήταν τυλιγμένο με χαρτί. Μέσω αυτού του χαρτιού άρπαξαν φωτιά ξηρά χόρτα, απορρίματα αλλά και μερικώς δύο πεύκα.

Διαβάστε ακόμη: Τρεις πυρκαγιές μέσα σε λίγη ώρα στη Θεσσαλονίκη - Διακοπές ρεύματος (φωτο+vid)

Τη φωτιά αντιλήφθηκε υπάλληλος του δήμου Καλαμαριάς που βρισκόταν στο σημείο ώστε να ελέγχει τον χώρο του πρώην στρατόπεδου Κόδρα.



Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο δήμαρχος Καλαμαριάς Ιωάννης Δαρδαμανέλης το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 2.00 το μεσημέρι της Παρασκευής. «Υπάλληλος του δήμου που βρισκόταν σε επιφυλακή στο σημείο αντιλήφθηκε από είχα πιάσει φωτιά στη χαράδρα, από το σημείο του Γιαλού. Ο ίδιος έσβησε μερικώς τη φωτιά, μέχρι να έρθει η Πυροσβεστική και να την κατασβήσει εντελώς», επισήμανε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Όπως σημειώνει ο ίδιος, ο εμπρηστής πιθανότατα προχώρησε 20-30 μέτρα μέσα στο στρατόπεδο, τοποθέτησε το στουπί και αποχώρησε. Η Πυροσβεστική ενήργησε με 2 οχήματα και 6 άτομα πλήρωμα.

«Εμείς συνεχίζουμε με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, το στρατόπεδο ήταν κουρεμένο και σε καλή κατάσταση ενώ θα παραμείνει η επιφυλακή στο σημείο τις επόμενες ημέρες. Περιμένουμε το πόρισμα του Ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής, ενώ μιλήσαμε με καταστηματάρχες της οδού Πλαστήρα ώστε να μας παραχωρήσουν το υλικό από τις κάμερες, μήπως και βρεθεί ο δράστης. Σε κάθε περίπτωση λειτουργούμε υποστηρικτικά», κατέληξε μιλώντας στη Voria.gr ο δήμαρχος Καλαμαριάς.