Skip to main content

Καλαμαριά: Κινητοποίηση μπροστά από το «Παναγία» για την επαναλειτουργία του

Εκπρόσωποι 15 φορέων και σωματείων και κάτοικοι της περιοχής τάσσονται «κατά της μετατροπής του πρώην νοσοκομείου σε πεντάστερο ξενοδοχείο».

Κινητοποίηση μπροστά από το πρώην Νοσοκομείο «Παναγία» στην Καλαμαριά με κύριο αίτημα την άμεση επίταξη και επαναλειτουργία του πραγματοποίησαν σήμερα εκπρόσωποι 15 φορέων και σωματείων και κάτοικοι της περιοχής.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «το κλείσιμο του Γ.Ν. Παναγία, το 2013 από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ, στέρησε συνολικά από τον λαό της Θεσσαλονίκης πολύτιμες υπηρεσίες Υγείας. Ιδιαίτερα στην περίοδο αυτή της πανδημίας, αναδείχθηκε η ανάγκη να επαναλειτουργήσουν όλα τα νοσοκομεία και οι νοσοκομειακές κλινικές που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη, καθώς επίσης να καλυφθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και σύγχρονες υποδομές».

Οι δεκαπέντε φορείς και Σωματεία, προστίθεται στην ανακοίνωση, «συνεχίζουμε συντονισμένα τις δράσεις που έχουμε αποφασίσει ενάντια στην παράδοση του παραλιακού μετώπου στα επιχειρηματικά συμφέροντα, που περιλαμβάνουν την ιδιωτικοποίηση της μαρίνας Αρετσού και τη μετατροπή του πρώην Νοσοκομείου Παναγία σε πεντάστερο ξενοδοχείο, απαιτώντας ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών σε Υγεία και ελεύθερους χώρους».

Στο πλαίσιο αυτό, οι φορείς θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση στην είσοδο της Μαρίνας Καλαμαριάς στην Αρετσού την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 12.30 το μεσημέρι.

Μεταξύ των αιτημάτων βρίσκεται και η δωρεάν υγεία για όλους και η άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

Οι φορείς και τα σωματεία είναι τα εξής: Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Καλαμαριάς, Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ν. Κρήνης η Μπουμπουλίνα, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, Ένωση Σκακιστών Καλαμαριάς, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Θεσσαλονίκης, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΤΑ, Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σωματείο Εργαζόμενων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, Σωματείο Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης – Βορείου Ελλάδος, Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης Πιερίας Χαλκιδικής, Σύλλογος Εργαζόμενων Υπ. Γεωργίας Μακεδονίας Θράκης.