Skip to main content

Καλαμαριά: Πεζοδρομείται ξανά η Πλαστήρα το ερχόμενο Σάββατο

Με κόσμο αναμένεται να γεμίσει και πάλι η παραλιακή της Καλαμαριάς το ερχόμενο Σάββατο μετά την απόφαση του δήμου Καλαμαριάς να την πεζοδρομήσει.

Μετά την επιτυχημένη δράση της πιλοτικής πεζοδρόμησης της παραλιακής Νικολάου Πλαστήρα που έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από δημότες και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, ο Δήμος Καλαμαριάς την πεζοδρομεί ξανά, το Σάββατο 27 Ιουνίου, από τις 5 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ. Η εφαρμογή του μέτρου έχει στόχο τη στήριξη και την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικής δραστηριότητας στη μετα- κορωνοϊού εποχή.

Διαβάστε - Καλαμαριά: Γέμισε κόσμο η παραλιακή στην πιλοτική πεζοδρόμηση (vid)

Η απουσία οχημάτων, ο μειωμένος θόρυβος, η φιλικότερη εικόνα για τους πεζούς, ο ελεύθερος χώρος για ποδηλάτες, η ασφαλής μετακίνηση των γονιών με μικρά παιδιά αλλά και των ατόμων με δυσκολίες μετακίνησης,
διαμόρφωσαν τις ιδανικές εκείνες συνθήκες οι οποίες διασφάλισαν ζωτικό χώρο για την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών, απολαμβάνοντας την παραλιακή διαδρομή.

Γονείς, παιδιά κάθε ηλικίας αλλά και παρέες μεγαλύτερης ηλικίας αγκάλιασαν με χαρά την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να πεζοδρομήσει την οδό Πλαστήρα το διήμερο . Μικρές και μεγάλες παρέες κατηφόριζαν και τις δύο ημέρες το δρόμο, απολαμβάνοντας με ασφάλεια την διαδρομή, τον καφέ τους και ίσως κάποιοι το φαγητό τους.

Τα παιδιά βέβαια είχαν επιπλέον την ευκαιρία να διασκεδάσουν με δράσεις που οργάνωσε και πραγματοποίησε ο Δήμος, οι πολίτες να γνωρίσουν το έργο του Μουσείου Φωτογραφίας του Δήμου «Χρήστος Καλεμκερής», μέσα από μια ενδεικτική παρουσίαση φωτογραφικού υλικού και ορισμένοι άλλοι να απολαύσουν τους παραδοσιακούς χορούς από τον Σύλλογο «Καλλίστη».

Η γιορτινή αυτή ατμόσφαιρα με την πλειοψηφία των πολιτών να τάσσεται θετικά στο μέτρο, ολοκληρώθηκε στις 9 το βράδυ της Κυριακής με την υπόσχεση να επαναληφθεί.