Skip to main content

Καλαμαριά: Πλένονται και απολυμαίνονται οι κάδοι απορριμμάτων

Στόχος της Διοίκησης του δήμου Καλαμαριάς και της Διεύθυνσης Καθαριότητας είναι η καλή λειτουργική κατάσταση των κάδων απορριμάτων.

Πρόγραμμα εκτεταμένης παρέμβασης πλυσίματος, καθαρισμού και απολύμανσης στους κάδους απορριμμάτων του δήμου Καλαμαριάς ξεκίνησε η αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου.

Στόχος της Διοίκησης του δήμου και της Διεύθυνσης Καθαριότητας είναι η καλή λειτουργική κατάσταση των κάδων που έχει άμεση σχέση με την υγιεινή προσωρινή αποθήκευση των απορριμμάτων, η αναβάθμιση της παρεχόμενης υπηρεσίας καθαριότητας για την εξυπηρέτηση των δημοτών και συνεπώς η προφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα, η διεύθυνση Καθαριότητας ξεκίνησε πριν λίγο διάστημα,  τις εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης στους πράσινους κάδους απορριμμάτων, που θεωρούνται απαραίτητες  για την εξάλειψη κάθε εστίας δυσοσμίας, ιδιαίτερα αυτούς τους θερινούς μήνες με την υψηλή θερμοκρασία, αλλά και περισσότερο αναγκαίες παρά ποτέ, λόγω της υγειονομικής κρίσης.

 Δύο ειδικά  πλυστικά οχήματα  της Υπηρεσίας,  με το διακριτικό φωτεινό φάρο στην οροφή, τα οποία έχουν  τη δυνατότητα να πλένουν  επί τόπου τους κάδους απορριμμάτων, με τη χρήση  μεγάλης πίεσης νερού και με ειδικά καθαριστικά υγρά με απολυμαντικές ιδιότητες, καθαρίζουν καθημερινά  περίπου 70 κάδους. Οι εργασίες αυτές θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα μέχρι να καθαριστούν όλοι οι κάδοι απορριμμάτων που αναπτύσσονται μέσα στα όρια του δήμου και φθάνουν τους 3.500 και οι εργασίες αυτές θα επαναληφθούν εκ νέου. Σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσουν οι εργασίες και στους μπλε κάδους της ανακύκλωσης, όπου απαιτείται η συντήρησή τους, το πλύσιμο και η απολύμανσή τους.

Φωτογραφία αρχείου