Skip to main content

Καλαμαριά: Σχέδιο του δήμου για αναμόρφωση της Πλατείας Σκρα (φωτο)

Πολίτες καταγγέλλουν εικόνα εγκατάλειψης και έλλειψη συντήρησης στην πλατεία Σκρα της Καλαμαριάς. Τι απαντά η δημοτική αρχή.

Να αναβαθμίσει την εικόνα της κεντρικής και πολυσύχναστης πλατείας Σκρα της Καλαμαριάς, που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, σκοπεύει να δώσει η δημοτική αρχή.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, απαντώντας σε καταγγελίες αναγνωστών της Voria.gr, παραδέχτηκε ότι πράγματι η πλατεία αντιμετωπίζει προβλήματα, ωστόσο παρέθεσε συγκεκριμένα μέτρα τα οποία λαμβάνει ώστε να αναμορφωθεί και να εξωραϊστεί η πλατεία.

Αρχικά, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για το κάτω κομμάτι της πλατείας, από όπου είχε ξηλωθεί η παιδική χαρά. Σχετικά με αυτό, ο κ. Μπακογλίδης εξηγεί ότι υπάρχει πρόβλημα με τη ρυμοτομία της πλατείας. Για αυτό έχει ζητηθεί αλλαγή της ρυμοτομίας, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Παράλληλα με την αλλαγή ρυμοτομίας, ξεκινά η διαδικασία μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» του υπουργείου Εσωτερικών για αγορά σύγχρονων παιχνιδιών και πλαστικού δαπέδου που θα τοποθετηθεί στον χώρο. «Η νέα, σύγχρονη, ασφαλής και νόμιμη παιδική χαρά θα είναι στη θέση της την Άνοιξη του 2019», αναφέρει ο κ. Μπακογλίδης.

Εν συνεχεία, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τη συσκότιση της πλατείας, με τους πυλώνες ηλεκτροφωτισμού να μην λειτουργούν. Σχετικά με αυτό, οι δήμαρχος αναφέρει ότι «υπάρχει ένα πρόβλημα αλλά η ΔΕΗ συνεργάζεται με τις υπηρεσίες του δήμου ώστε να λυθεί το θέμα το συντομότερο δυνατόν».

Ακόμη, το βόρειο τμήμα της πλατείας, όπου βρίσκεται το γήπεδο, παρουσιάζει διάφορες ζημιές όπως σπασμένα παγκάκια και κομμένα συρματοπλέγματα. Ο κ. Μπακογλίδης, απέδωσε τις ζημιές αυτές σε βανδαλισμούς και τόνισε: «Έχει ξεκινήσει η διαδικασία ανάπλασης του γηπέδου και του περιβάλλοντα χώρου και αυτή θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2018. Πριν τα Χριστούγεννα θα υπάρχει ένα γήπεδο σύγχρονο, ανοικτό και αδειοδοτημένο για να μην υπάρχουν πλέον προβλήματα».

Η ανάπλαση περιλαμβάνει επισκευή όλων των κατασκευών, ωστόσο ο δήμαρχος συνέστησε ότι «πρέπει να μας προβληματίσουν τα ζητήματα βανδαλισμών και το πώς αντιλαμβανόμαστε τον δημόσιο χώρο». Παραδέχτηκε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις, τις οποίες απέδωσε στα γραφειοκρατικά κωλύματα τα οποία όμως δρομολογείται να ξεπεραστούν στο προσεχές διάστημα.

Τέλος, ο κ. Μπακογλίδης ανέφερε ότι η πλατεία καθαρίζεται τρεις φορές την εβδομάδα από τα συνεργεία του δήμου.