Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021
x

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ 78 ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Σύμφωνα με τον δήμο Καλαμαριάς η τοπική αρχή έχει προκηρύξει θέσεις εργασίας για 78 σχολικές καθαρίστριες - Τι αναφέρει ο δήμαρχος.

Θέσεις για 78 σχολικές καθαρίστριες έχει προκηρύξει ο δήμος Καλαμαριάς, επιδεικνύοντας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «για άλλη μια φορά την αδιαπραγμάτευτη θέση του για την ασφάλεια και υγεία των παιδιών».

Όπως τονίζει ο δήμος Καλαμαριάς, «τη στιγμή που το υπουργείο Εσωτερικών κάνει λόγο με εγκύκλιό του για τρίωρη απασχόληση των καθαριστριών στα σχολεία, η Διοίκηση του Δήμου, έχοντας ως γνώμονα και το συμφέρον των εργαζομένων, περισώζει τους μισθούς τους, εφαρμόζοντας το ωράριο των 5,5 ωρών (μία ώρα λιγότερη από τον πλήρες ωράριο των 6,5 ωρών) με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους της τάξης των 200.000 ευρώ, ισορροπώντας ανάμεσα σε τρεις παράγοντες: Τα οικονομικά του δήμου, την εξασφάλιση αξιοπρεπών αμοιβών των εργαζομένων και την αποφυγή απολύσεων αυξάνοντας  ταυτόχρονα των συνολικό αριθμό των σχολικών καθαριστριών, σε σχέση με την περσινή χρονιά».

Έτσι φέτος στον δήμο Καλαμαριάς, καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου, «θα εργαστούν 22 σχολικές καθαρίστριες (6,5 ωρών), 70 (5,5ωρών) και 8 (5 ωρών), συνολικά 100 (ΙΔΟΧ, ΟΑΕΔ, ΜΟΝΙΜΕΣ), ενώ πέρυσι εργάστηκαν 85».

«Στείλαμε επιστολές διαμαρτυρίας προς το υπουργείο εσωτερικών ως δήμος αλλά και ως ΠΕΔ και ΚΕΔΕ, αναλαμβάνοντας σχετική πρωτοβουλία, για την αναγκαιότητα τροποποίησης της συγκεκριμένης εγκυκλίου. Βασικό αίτημά μας είναι η αύξηση της κρατικής επιχορήγησης και την κάλυψη των αναγκών των σχολείων σε καθαριότητα από εργαζόμενους με πλήρες ωράριο εργασίας καθώς και αύξηση του αριθμού των εργαζομένων» δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί στο δημαρχείο Καλαμαριάς πραγματοποιείται συγκέντρωση εργαζομένων του δήμου οι οποίοι διεκδικούν μόνιμη και σταθερή εργασία και «καθαρά και ασφαλή σχολεία».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ