Skip to main content

Καλαμαριά: Την άλλη εβδομάδα οι αποφάσεις για τον 12χρονο μαθητή

Πριν πάρει δημοσιότητα των θέμα, σε συνεδρίαση των αρμοδίων οργάνων έπεσε στο τραπέζι η πρόταση ο μαθητής να παρακολουθήσει κατ' οίκον μαθήματα.

Πολλά επεισόδια αναμένεται να έχει το σίριαλ της υπόθεσης του 12χρονου μαθητή στο 2ο Γυμνάσιο της Καλαμαριάς.

Η κατάληψη των συμμαθητών του 12χρονου που είδε το φως της δημοσιότητας αυτήν την εβδομάδα, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, μιας και έχει ήδη ζητηθεί ΕΔΕ από την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ υπήρξε παρέμβαση τόσο του εισαγγελέα και από πλευράς του υπουργείου Παιδείας.

Όπως έγινε γνωστό, οι αντιδράσεις γονιών και μαθητών υπήρξαν για την επιθετική συμπεριφορά του 12χρονου. Σύμφωνα με την «Μακεδονία της Κυριακής», που αποκάλυψε το θέμα, το ιατρικό πρόβλημα του 12χρονου σχετίζεται με μια σπάνια γεννετική παρέκκλιση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή, πριν πάρει δημοσιότητα των θέμα, σε συνεδρίαση των αρμοδίων οργάνων έπεσε στο τραπέζι η πρόταση ο μαθητής να παρακολουθήσει κατ' οίκον μαθήματα μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει αποφασιτεί  και η ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αποβεί καθοριστική για το μέλλον του μαθητή.

Τη Δευτέρα, ο σύλλογος των καθηγητών του σχολείου αναμένεται να πραγματοποιήσει προκαταρκτική συνεδρίαση όπου μαθητές και γονείς θα καταθέσουν τις θέσεις τους για την υπόθεση, ωστόσο, το διακύβευμα της τελικής συνεδρίασης θα είναι η αλλαγή ή μη του σχολικού περιβάλλοντος.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται στο σχολείο ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κ.Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης και ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης Απόστολος Αποστολίδης.

Εν τω μεταξύ η διευθύντρια του σχολείου αναμένεται να δώσει κατάθεση στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκη που διεξάγει προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση, ενώ οι γονείς του 12χρονου έχουν προβεί στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου για την όλη υπόθεση.