Skip to main content

Καλαμαριά: Βανδάλισαν το πάρκο Πασαλίδη λίγο μετά την ανακαίνισή του – Μήνυση από τον Δήμο

Οι δράστες ξήλωσαν ένα από τα παιχνίδια με ελατήρια στο πάρκο - Μήνυση κατ΄ αγνώστων κατέθεσε στην Αστυνομία η αρμόδια αντιδήμαρχος

Το πάρκο Πασαλίδη, στην περιοχή της Καλαμαριάς, βρέθηκε στο στόχαστρο αγνώστων, οι οποίοι το βανδάλισαν, περίπου μια εβδομάδα, μετά την παράδοσή του στους δημότες καθώς το προηγούμενο διάστημα είχε ανακαινιστεί.

Οι δράστες μπήκαν τις προηγούμενες ημέρες στο χώρο του πάρκου και ξήλωσαν ένα από τα παιχνίδια με ελατήρια που είχαν τοποθετηθεί. «Μόλις είχε παραδοθεί το πάρκο και προκάλεσαν καταστροφές. Είναι φοβερό αυτό που γίνεται» σχολίασε στη Voria.gr η Ναταλία Παντελίδου αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Καλαμαριάς. Τις φθορές εντόπισαν υπάλληλοι του δήμου οι οποίοι ενημέρωσαν άμεσα για το περιστατικό προκειμένου να προχωρήσουν τα συνεργεία στην αποκατάσταση των ζημιών στο παιχνίδι.

Η αντιδήμαρχος χθες επισκέφθηκε τον Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς και κατέθεσε μήνυση κατ΄ αγνώστων. «Προχωρήσαμε σε μήνυση καθώς δεν υπάρχει καμία ανοχή στη καταστροφή δημόσιας περιουσίας», επισημαίνει η κ. Παντελίδου, καλώντας τους πολίτες να ενημερώνουν άμεσα όταν εντοπίζουν περιστατικά βανδαλισμών.

Ωστόσο, δεν ήταν το πρώτο κρούσμα με καταστροφές που σημειώθηκε σε πάρκο στον δήμο Καλαμαριάς. Όπως επισημαίνει η αντιδήμαρχος, είχε βανδαλιστεί την επόμενη μέρα αφού ανακαινίστηκε και το πάρκο Ούλοφ Πάλμε με τους δράστες να καταστρέφουν ένα από τα παγκάκια εντός του χώρου. Τότε ο δήμος είχε κάνει έκκληση στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμαριάς να το συμπεριλάβει στις τακτικές περιπολίες.

Καλαμαριά: Βανδαλίστηκε το πάρκο Ούλοφ Πάλμε λίγο μετά την ανακαίνισή του

Φθορές προκάλεσαν άγνωστοι και σε γήπεδο του μπάσκετ όπου έκοψαν τον ελαστικό τάπητα και τον έκαιγαν, όπως επίσης και άλλο παιδικό χώρο. «Όλες οι φθορές τις αποκαθιστούμε με έξοδα του δήμου. Και να θέλουμε να έχουμε σωστά υλικά μετά βάζουμε τσιμέντο και είναι κρίμα», σημειώνει η αντιδήμαρχος.