Skip to main content

Καλαμαριά:Στην κυκλοφορία η Μεταμορφώσεως μετά από 5 χρόνια λόγω μετρό

Η κεντρική οδός του δήμου Καλαμαριάς άνοιξε σήμερα για όλα τα οχήματα. Σε δυο μήνες ολοκληρώνεται η είσοδος του σταθμού μετρό και φεύγουν οι λαμαρίνες

Παραδόθηκε σήμερα λίγο μετά το μεσημέρι στην κυκλοφορία η κεντρική οδός της Καλαμαριάς, η Μεταμορφώσεως, που είχε κλείσει τα τελευταία πέντε χρόνια για τα έργα της επέκτασης του μετρό, ανοίγοντας έτσι τη διέξοδο προς την κεντρική αγορά του δήμου.

Οι λαμαρίνες έφυγαν από τη μια πλευρά του δρόμου, έμειναν όμως στην άλλη, όπου βρίσκεται η είσοδος - έξοδος του σταθμού «Καλαμαριά». Κι αυτές όμως, σύμφωνα με τα στελέχη της «Αττικό Μετρό ΑΕ» θα φύγουν σε δυο μήνες (μέσα στο Νοέμβριο υπολογίζεται) μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής της εισόδου του σταθμού, που είναι σε τελική φάση.



«Είναι μια μέρα χαράς για την Καλαμαριά. Παρά τον κορωνοϊό σήμερα όλοι είναι χαρούμενοι και κυρίως ο εμπορικός κόσμος, διότι ανοίγει ο κεντρικός εμπορικός δρόμος της πόλης, η οδός Μεταμορφώσεως, που παρέμενε κλειστή από το 2015, όταν άρχισαν οι εργασίες κατασκευής του σταθμού της επέκτασης του μετρό. Κατορθώσαμε μάλιστα να ανοίξουμε τη Μεταμορφώσεως σχεδόν ένα χρόνο πριν από την ολοκλήρωση, όπως την προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα», τόνισε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Όπως είπε ο δήμαρχος: «Το κλείσιμο δημιούργησε σημαντικά προβλήματα όχι μόνο στον εμπορικό κόσμο, αλλά και στις μετακινήσεις σε όλη την Καλαμαριά και ειδικά στο εμπορικό μας κέντρο. Από σήμερα θα κυκλοφορούν όλα τα οχήματα κανονικά και τα αστικά λεωφορεία που περνούσαν από τη Μεταμορφώσεως και θα τροποποιηθούν τα δρομολόγια. Ο εμπορικός κόσμος υποδέχτηκε με ανακούφιση το άνοιγμα, ενώ αποκαθίσταται και η ομαλή κινητικότητα στην πόλη, με την κυκλοφορία να γίνεται πιο εύκολα».



Μάλιστα ο δήμαρχος, συνοδεία της γενικής γραμματέα του δήμου, Έλενας Φύκα, έκανε την πρώτη συμβολική διέλευση οδηγώντας το αυτοκίνητο του δημάρχου πρώτο στην οδό Μεταμορφώσεως.

Σήμερα αποδόθηκαν σε χρήση 400 τ.μ. δεσμευμένου χώρου από τα εργοτάξια του μετρό, αφού διαμορφώθηκαν καταλλήλως. Παράλληλα, ορισμένες εργασίες πήγαν πίσω λόγω κορωνοϊού, αφού θα μπορούσε σήμερα να έχουν φύγει και οι λαμαρίνες από την είσοδο του σταθμού, αλλά αυτή δεν ολοκληρώθηκε, επειδή υλικά διαμόρφωσης καθυστέρησαν να εισαχθούν από την Κίνα, λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.



Αυτό συνεπώς θα γίνει σε δύο μήνες, όταν θα απελευθερωθεί από λαμαρίνες και σχεδόν στο σύνολό του ο χώρος στην είσοδο της Μεταμορφώσεως, ενώ θα παραμείνουν οι λαμαρίνες στην πλευρά της Αιγαίου, όπου οι εργασίες είναι σε εξέλιξη.