Skip to main content

Καλαμάτα: Εισβολή του ΠΑΜΕ στο συνέδριο της ΓΣΕΕ (vid)

Μέλη του Π.Α.ΜΕ. εισήλθαν στον χώρο με πανό και συνθήματα, ενώ δεν έλειψαν αντεγκλήσεις από τις δύο πλευρές. Τι αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους.

Ένταση απόψε στην Καλαμάτα, στο Μέγαρο Χορού, στη διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης της ΓΣΕΕ για το συνέδριο και τα 100 χρόνια της Συνομοσπονδίας.

Μέλη του Π.Α.ΜΕ. εισήλθαν στον χώρο με πανό και συνθήματα, ενώ δεν έλειψαν αντεγκλήσεις από τις δύο πλευρές.

Σε ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγνωστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ.) κατήγγειλε «την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που μπροστά στα 100 χρόνια του εργατικού κινήματος, προσπάθησε να λερώσει την ιστορία της τάξης μας, να σκυλεύσει τη μνήμη των εργατών που έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους στην πάλη κόντρα στους εκμεταλλευτές μας, να κάνει μία εκδήλωση κεκλεισμένων των θυρών με security και μπράβους. Δείχνει την κατρακύλα τους το γεγονός πως η ΓΣΕΕ επιδίωξε να κάνει εκδήλωση μακριά από τους εργάτες».
Σύμφωνα με το Π.Α.ΜΕ., «χιλιάδες εργαζόμενοι από όλη τη χώρα και από δεκάδες σωματεία σήμερα διαδήλωσαν μπροστά σε αυτή την προσπάθεια της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να πραγματοποιήσει συνέδριο με τη συμμετοχή της εργοδοσίας, να διαμορφώσει ψεύτικους συσχετισμούς. Ακούστηκε δυνατά σε όλη την Καλαμάτα το σύνθημα "σωματεία εργατών όχι των εργοδοτών".

Σήμερα πήραν το μήνυμα ότι συνέδριο με εργοδότες, νόθους και ανύπαρκτα συνδικάτα, δεν πρόκειται να γίνει!

Στην Ελλάδα υπάρχει ζωντανό εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα με συνειδητή δράση χιλιάδων εργαζομένων. Δεν υπάρχουν μόνο νόθα σωματεία και μαϊμούδες αντιπρόσωποι» υποστήριξε το Π.Α.ΜΕ.

ΓΣΕΕ - Η κατρακύλα του ΠΑΜΕ συνεχίζεται

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη «βίαιη εισβολή μελών του Π.Α.ΜΕ (ΚΚΕ) πριν από λίγο στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, όπου υπήρχε εκδήλωση προς τιμήν του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ.
Κατά την εισβολή χτυπήθηκαν και προπηλακίστηκαν συνάδελφοί μας σύνεδροι εργαζόμενοι».

«Η αστυνομία, αν και υπήρξαν εγκαίρως προειδοποιήσεις για την βίαιη εισβολή ήταν ΑΠΟΥΣΑ. Σοβαρότατες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης, της ηγεσίας της ΕΛΑΣ και του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης.
Οι ορδές κομματικών στελεχών να «επιχειρούν» ανενόχλητες σε βάρος μιας δημοκρατικής οργάνωσης, είναι μια ντροπιαστική για τη χώρα εικόνα.
Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται. Οι θιασώτες της βίας θα λάβουν την απάντηση που τους αρμόζει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή φωτογραφίας-βίντεο: tharrosnews.gr